Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-02-2003 1e persbericht van woensdag 26 februari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Agent mishandeld na vernieling deurraam politiebureau Op de Mathildelaan is dinsdag rond 21.00 uur een 40-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden nadat de man een steen tegen een ruit van een deur van het politiebureau had gegooid. Na verhoor werd de man naar huis gestuurd met een proces-verbaal. Een aantal uren laten, woensdag rond 3.30 uur, kwam de man weer terug en gooide wederom een steen tegen de ruit van de deur. Toen de man hierop werd aangesproken door een agent sloeg hij hem in zijn gezicht. De agent liep een gebroken neus op en verwondingen aan zijn lippen. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Brand in verenigingsgebouw
In een verenigingsgebouw aan het Heihoefpad is dinsdag rond middernacht brand uitgebroken. De brandweer doofde het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Eindhoven: Vals legitimatiebewijs
Bij een uitzendbureau aan de St. Trudostraat is dinsdag rond 16.30 uur een 27-jarige man uit Joure aangehouden. De man wilde zich inschrijven voor werk en toonde een vermoedelijk vals legitimatiebewijs. De medeweker van het bureau vertrouwde het niet en schakelde de politie in. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanhoudingen na woninginbraak
Vier Eindhovenaren (18, 19, 20 en 21 jaar oud) zijn dinsdagavond rond 20.15 uur aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij een inbraak in een woning aan de St.Lebuinuslaan van afgelopen vrijdag. Daarbij werden onder meer een stereo-toren, een video-recorder, een horloge en een mobiele telefoon weggehaald. Drie van de vier mannen zaten in een auto die stond geparkeerd in de Moreelselaan. De wagen werd herkend door iemand die getuige was geweest van de inbraak van afgelopen vrijdag. De politie heeft de drie mannen aangehouden. In een woning aan de Moreelselaan werd de vierde man gearresteerd. In de wagen lagen onder meer schroevendraaiers en een glassnijder.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Heistraat is dinsdag tussen 14.30 en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden acht bekeuringen uitgedeeld. Zes voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet handsfree bellen in de auto en één voor het onnodig gebruiken van de claxon.

Helmond: Overvallers aangehouden
Dinsdagavond rond 20.25 uur is in het Hortensiapark een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Korte tijd later om 20.30 uur is op de Smirnoffstraat een eveneens 16-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor bij een pinautomaat op de Geysendorfferstraat een 26-jarige Helmonder met een vuurwapen te hebben bedreigd waarbij zij geld eisten. Het slachtoffer had geen geld en kreeg een klap met het wapen tegen zijn hoofd. Hierop renden de overvallers weg. Kort tijd later kon de politie hen aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en voor onderzoek de cel ingegaan. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld.

Helmond: Auto met computerapparatuur weggehaald bij woninginbraak In een woning aan de Rivierensingel is tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 7.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Binnen werden autosleutels weggehaald waarmee vervolgens een grijze Volvo V70 met het kenteken 96-FN-SF werd gestolen. De auto stond op de oprit van de woning. In de auto lagen vier computers en een laptop.

Beek en donk: Diefstal personenauto
Dinsdag tussen 17.15 uur en 19.50 uur is er vanaf het Erf een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken ZF-54-SN, weggenomen.

Bergeijk: Buurtbrigadiers vinden auto-emblemen terug en organiseren kijkdag
De buurtbrigadiers hebben naar aanleiding van aangiftes van diefstal van auto-emblemen, die de afgelopen maanden in Bergeijk plaatsvonden, een onderzoek ingesteld. Dit speurwerk heeft hen op het spoor gebracht van tien verdachte jongens uit Bergeijk variërend in leeftijd van 13 tot 16 jaar. De jongeren hadden ongeveer 85 auto-emblemen en een taxibord verstopt in een zak. Deze zak werd teruggevonden op het dak van een gebouw aan de Dr. Rauppstraat. Een deel van de jongeren is reeds gehoord als verdachte van de diefstallen en een aantal wordt binnenkort gehoord. Na verhoor zal bureau HALT de zaak verder afhandelen.

Kijkdag
Om te zorgen dat de auto-emblemen weer bij de rechtmatige eigenaren terechtkomen organiseren de buurtbrigadiers op vrijdagavond 7 maart een kijkdag op hun bureau aan de Korenbloemstraat 6 in Bergeijk. Benadeelden kunnen dan tussen 17.00 uur en 20.00 uur komen kijken of hun auto-embleem erbij is. Het gaat om auto-emblemen van diverse automerken waaronder Mercedes, Chrysler, Ford, BMW enzovoorts.

Breugel: Hennepkwekerij in woning
In een woning aan de Orionlaan is dinsdagavond rond 18.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Bij de brandweer was de melding binnengekomen dat er water uit het huis liep. Uit onderzoek bleek op zolder een kwekerij met 300 planten en de nodige kweekapparatuur te zijn. Dat is allemaal in beslag genomen en vernietigd. De 24-jarige bewoner van het huis is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden. De stroom voor de kwekerij was illegaal afgetapt.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Langstraat is dinsdag tussen 19.50 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 578 voertuigen werden gecontroleerd. 112 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid is 125 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Nuenen: Verkeerscontrole
Op de Vincent van Goghstraat en de Tomakker is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zes bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één voor het niet handsfree bellen in de auto.

Someren: Snelheidscontrole
Op de Kanaaldijk Zuid is dinsdag tussen 16.00 en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1.434 voertuigen gecontroleerd. 173 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 137 km/u.