Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Woensdag 26 februari 2003

Maastricht, bedreiging met vuistvuurwapen.
In een café aan de Markt te Maastricht is dinsdagavond 25 februari 2003 een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats overmeesterd nadat hij de eigenaar en de aanwezige klanten bedreigde met een vuistvuurwapen.
De man had afgelopen zondag al problemen veroorzaakt in het café, waarbij hij bedreigingen uitte. Toen hij dinsdagavond opnieuw binnenkwam vroeg de eigenaar hem de zaak te verlaten. Hierop haalde hij een vuurwapen uit zijn jaszak. De eigenaar reageerde alert en wist samen met twee bezoekers de man te overmeesteren en in bedwang te houden tot de politie kwam. Het vuurwapen, een gasalarmpistool, is door de politie in beslaggenomen. .
De verdachte is aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Margraten, asbest vrijgekomen bij brand.
Bij een brand in Margraten zijn dinsdagavond 25 februari 2003 asbestdeeltjes vrijgekomen. De brand ontstond in een schuur behorende bij de volkstuintjes, gelegen aan de holle weg tussen t Rooth en groot Welsden. Het dak van de uit hout opgetrokken schuur bestond uit asbesthoudende platen. Asbestdeeltjes van de schuur zijn in het weiland en op de openbare weg terechtgekomen. De milieudienst van de gemeente zal woensdag gaan bekijken hoe de delen het best verwijderd kunnen worden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niet uitgesloten is dat het om een brandstichting gaat omdat in de schuur geen elektriciteit aanwezig is en ook geen brandbare stoffen. De politie stelt een verder onderzoek in. De eigenaar heeft van de mogelijke brandstichting aangifte bij de politie gedaan.

Eijsden, inbraak bij sportvereniging.
In het afgelopen weekeinde heeft in het sportlokaal van een handboogvereniging gevestigd aan de Pisartlaan te Eijsden een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang door met een trottoirtegel een ruit te vernielen. Uit het sportlokaal werden vier handbogen en 30 pijlen ontvreemd. Namens de vereniging is van de inbraak en de gepleegde diefstal aangifte bij de politie gedaan.