Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 26-02-2003
Persberichten district district Kerkrade Woensdag 26 februari 2003 (JosK 13.40 uur)

Kerkrade; heldhaftig optreden
Dinsdag 25 februari verscheen aan het politiebureau in Kerkrade een 59-jarige inwoner uit die plaats en meldde het volgende. Die middag was hij omstreeks 17.00 uur aan het joggen rondom de vijvers aan de Craneweijer in Kerkrade. Daarbij zag hij dat een vijftal jongens (ongeveer 10-12 jaar) op het ijs van een van de vijvers speelden. Omdat hij dat gevaarlijk vond, liep hij naar hen toe om ze hierover aan te spreken. Op dat moment hoorde hij een van de jongetjes roepen dat hij het niet meer volhield en het erg koud had. Het jongetje bleek door het ijs gezakt te zijn en kon daar op eigen kracht niet meer uitkomen. Omdat de jogger zag dat het knaapje in directe nood verkeerde, liep hij het ijs op om hem te redden. Het ijs bleek echter niet stevig genoeg waardoor ook hij er doorheen zakte. Met de nodige moeite lukte het hem om bij het jongetje te komen welke zich prompt stevig aan hem vastklampte. Doordat de natte kleding van de man steeds zwaarder werd en hij geen grond meer onder zich voelde, raakte ook hij in nood. Met veel pijn en moeite lukte het hem uiteindelijk het jongetje op het bevroren ijs te duwen doch kwam toen zelf niet meer uit het water.
Inmiddels was een onbekende ongeveer 30-jarige man ter plaatse gekomen. Deze reikte de Kerkradenaar een afgebroken tak toe waarmee hij uit het water getrokken kon worden.
Nadat het drijfnatte jongetje zijn redder bedankt had, vertrok hij samen met zijn vriendjes met onbekende bestemming. Wie ze zijn of waar ze wonen is niet bekend. Ook is de identiteit van de andere man niet bekend geworden.
Bij de reddingsactie liep de "held" enkele schaafwonden op aan zijn hand.

Kerkrade; illegale koffieshop en hennepteelt
Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat zich in een pand aan de Industriestraat in Kerkrade een illegale koffieshop bevond, werd daar dinsdag 25 februari om 17.00 uur een onderzoek ingesteld. Daarbij werd ruim negen kilo marihuana en hashish en een geldbedrag van ruim 18.000, - in beslag genomen. Ook werden enkele ruimten aangetroffen die ingericht waren voor de teelt van hennepplanten. Ongeveer 600 planten werden in beslag genomen.
Er werd een 25-jarige man uit Simpelveld en een 30-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Laatstgenoemde is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Landgraaf; gewapende overval
Dinsdag 25 februari kwam een ongeveer 30-jarige man een winkel aan de Prem in Landgraaf binnen waarin zich op dat moment ook enkele klanten bevonden. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij van de 45-jarige kassière de inhoud van de kassa waarna hij er met een onbekend geldbedrag de winkel uitrende. Buiten sprong hij op een zwarte bromfiets en verdween spoorloos.

Landgraaf; gewonde bij aanrijding
Een 40-jarige autobestuurder uit Landgraaf verleende dinsdag 25 februari om 19.10 uur op de kruising
Maastrichterlaan/Nieuwenhagerheidestraat/Kantstraat in Landgraaf geen voorrang aan een 38-jarige fietser uit die plaats. De fietser raakte gewond en werd met onbekend hoofdletsel overgebracht naar het Heerlense ziekenhuis.

Kerkrade; prima resultaat tijdens alcoholcontrole In verband met de viering van het Auw Wiever Bal in Kerkrade hield de politie dinsdag 25 februari tussen 19.30 uur en 01.00 uur een alcoholcontrole. In totaal moesten 232 bestuurders een blaastest ondergaan. Niemand bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Deze politie vindt dit daarom een prima resultaat.

Kerkrade; autoinbreker
Dankzij de oplettendheid van een getuige kon de politie woensdag 26 februari om 01.35 uur op de Engerweg in Kerkrade een 23-jarige man uit die plaats aanhouden. Hij bleek kort daarvoor samen met een vrouw een geparkeerde auto open gebroken te hebben. De vrouw wist uit de handen van de politie te blijven. Aangezien haar identiteit inmiddels bekend is, zal het niet lang meer duren voordat zij aangehouden wordt.