Ingezonden persbericht

Persbericht

Cijfers Staffware tonen winstgevendheid voor het jaar 2002

Alkmaar, 26 februari 2003 - - Staffware, wereldwijd toonaangevend in Business Process Management (BPM) software, heeft de voorlopige jaarcijfers van 2002 (eindigend op 31 december 2002) bekendgemaakt. De EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation) bedroeg 5,9 miljoen Euro voor het gehele jaar (2001: 2,8 miljoen Euro verlies). De omzet kwam in 2002 uit op 57,3 miljoen Euro (2001: 56,2 miljoen Euro). De omzet in het vierde kwartaal is met 14 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2001 en kwam uit op 18,7 miljoen Euro. Staffware investeerde vorig jaar 10,4 miljoen Euro in productontwikkeling: dit bedraagt 18 procent van de totale verkoopactiviteiten; dit is bijna het viervoudige van het gemiddelde in de software-industrie in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse vestiging, Staffware BV, is door Staffware Group uitgeroepen tot 'Company of the Year' vanwege haar overall performance.

In 2002 zijn 22 belangrijke contracten afgesloten, waarmee per overeenkomst minimaal
370.000 Euro is gemoeid. Staffware sloot onder meer contracten met DVLA, een overheidsinstelling op het gebied van milieu in het Verenigd Koninkrijk; in de Verenigde Staten met ABN Amro en ABFS; en in Hong Kong werd Staffware door PCCW gekozen om een workflowoplossing te implementeren voor het Smart Identity Card System voor de immigratiedienst van de overheid.

John O'Connell, Chairman en CEO Staffware plc.: "Het jaar 2002 was een groot succes met het oog op de verkoopcijfers en de teruggekeerde winstgevendheid van de gehele organisatie. De goede resultaten zijn te danken aan het krachtige Staffware-aanbod en onze focus op strikte kostenbeheersing. Tevens hebben we een zeer omvangrijk klantenbestand en verkeren we in een solide financiële staat; we zijn winstgevend, schuldenvrij en genereren een kasstroom. Dit alles stelt ons in een ideale positie om ons nog verder te verstevigen in de opkomende BPM-markt."

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Telefoon: 072 - 5120728, http://www.staffware.com

Over Staffware
Staffware is de toonaangevende specialist in Business Process Management en heeft meer dan twee miljoen licenties bij 5.000 klantenorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, telecom, nutsvoorziening, overheid, industrie en in de algemene dienstverlening. Staffware heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, vestigingen in zestien landen, en in totaal ongeveer 350 medewerkers. De organisatie is winstgevend en schuldenvrij, genoteerd op de London Stock Exchange en wereldwijd marktleider die zich uitsluitend richt op het leveren van BPM-oplossingen.

Staffware's expertise op het gebied van BPM heeft zich de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld door processen te automatiseren en beheren; de interactie tussen mensen en processen heeft dan ook altijd centraal gestaan in de organisatiefilosofie. In tegenstelling tot het merendeel van haar concurrenten heeft Staffware grondige kennis van en inzicht in de complexe interactie tussen mensen, tussen verschillende systemen, en tussen mensen en systemen, die de bedrijfsprocessen vormen.

De Staffware Process Suite levert een complete set tools voor het creëren, transformeren en stroomlijnen van in- en externe processen en taken binnen een organisatie. Met Staffware kan een onafhankelijke proceslaag worden gecreëerd die het proces en de onderliggende IT- en data-omgeving van elkaar scheidt. Hierdoor is een snelle ontwikkeling en verandering van een organisatieproces mogelijk. De Staffware Process Suite is een open oplossing en op standaarden gebaseerd. Het garandeert naadloze integratie en volledige interoperabiliteit met de bestaande IT-infrastructuren en applicaties. Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com.

Voor redactionele informatie: Pb0203 Influx PR- Margienke Bos, Deventerstraat 81, 73322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 -3663034, e-mail: prinflux@cs.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com