Transport en Logistiek Nederland

RAI Vereniging sponsor van Veilig op Weg.

Met de overhandiging van een cheque ter waarde van 22.690 euro heeft de RAI Vereniging haar sponsorschap van Veilig op Weg onderstreept. Op dinsdag 11 februari 2003 werd de cheque in de RAI overhandigd aan Mich van der Harst van TLN en Frank Oomen, voorzitter van Veilig op Weg.Namens de RAI Vereniging werd de cheque aangeboden door Huub van de Coolwijk, voorzitter van RAI Auto's, en Paul Satijn, secretaris van RAI Speciale Voertuigen.

Veilig op Weg richt zich op de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool. Met behulp van een uitgebreid lespakket en een zeer praktische les in en rond een echte vrachtautocombinatie wordt de leerlingen duidelijk gemaakt hoe zij veiliger in het verkeer kunnen opereren. Ieder jaar worden duizenden scholen aangeschreven. Aan zo'n 110 scholen wordt daadwerkelijk een bezoek gebracht door de vrachtauto en de voorlichtingsteams van Veilig op Weg.

De sponsoring van de RAI Vereniging komt voort uit het grote belang dat de vrachtauto-industrie en de bedrijven die de opbouw van vrachtauto's verzorgen hechten aan veiligheid voor de gebruiker en de andere weggebruikers. Voorbeeld hiervan is o.m. het convenant dat in 2001 door de vrachtautofabrikanten en -importeurs in Nederland met toenmalig Minister Netelenbos werd gesloten om ervoor te zorgen dat alle nieuwe vrachtauto's voorzien zouden worden van een dodehoekspiegel. Daarmee loopt de RAI voorop in Nederland en in Europa. Andere voorbeelden van het streven naar passieve en actieve veiligheid zijn moderne radargestuurde systemen waarbij de vrachtauto onveilige situaties herkent en ingrijpt en, iets simpeler maar wel zo effectief, de bekende onderrij-beveiliging.

Mich van der Harst en Frank Oomen hebben aangegeven het fantastisch te vinden dat de RAI Veilig op Weg voor de tweede maal financieel steunt. Veilig op Weg wil een verdere professionaliseringsslag tot stand brengen. Zo komen dit voorjaar nieuwe en verbeterde leermiddelen gereed waarmee een ieder die geĂŻnteresseerd is in Veilig op Weg aan de slag kan. Ook wil Veilig op Weg de chauffeurs nader bij het project betrekken.

Veilig op Weg wordt breed gesteund wordt in de maatschappij. De demonstratievrachtauto met chauffeur wordt gesponsord door DAF Trucks NV-DAF Nederland, VTL, Randstad Transportdiensten, energiemaatschappij BP en Van Vliet Trucks Holland BV.