Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-02-2003 Mediaberichten 26 februari (15.30 uur)

Aanrijding door aanrijding op de A2

WESSEM Een aanrijding op de A2 veroorzaakte dinsdagavond een tweede aanrijding, waardoor de hele rijbaan versperd raakte en de politie het verkeer moest omleiden. Het begon allemaal rond elf uur met een 30-jarige automobilist uit Halen die bij het inhalen van een andere auto in een slip raakte, rechts in de vangrail belandde, die over een afstand van enkele tientallen meters beschadigde om vervolgens links in de vangrail tot stilstand te komen. Een 55-jarige vrachtautochauffeur uit Boekel zag dat allemaal gebeuren, schakelde zijn alarmverlichting in en stopte op de meest rechtse rijstrook. Links naast hem stopte een 40-jarige automobilist uit Helmond. Een man uit Valkenswaard (leeftijd niet bekend) zag dat te laat en reed achter op de twee stilstaande autos. De volgende automobilist, een 24-jarige man ook uit Valkenswaard reed vervolgens op de stilstaande autos voor hem. De drie personenautos raakten zwaar beschadigd. De eerste man uit Valkenswaard is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer heeft zon twee uur last gehad van de stremming.

Ramkraak bij tankstation

ECHT Bij een tankstation aan de Brugweg is op de vroege woensdagmorgen ingebroken door met een auto de toegangsdeur te rammen. Getuigen zagen hoe rond kwart voor zes een wite personenauto de deur ramde waarna twee gemaskerde mannen de winkel binnen gingen en korte tijd later weer buiten kwamen. Mogelijk is er bij de ramkraak niets gestolen. De 35-jarige eigenaar onderzoekt dat nog.

Zonder rijbewijs

HORN De politie heeft woensdagmorgen een 25-jarige man uit Roermond aangehouden die met een busje met collegas onderweg was naar een bedrijf in Egchel. De man heeft geen geldig rijbewijs meer, omdat de rechter hem de rijbevegdheid heeft ontzegd tot 22 januari 2004. Die straf kreeg hij omdat de man op de Napoleonsweg in Nunhem een aanrijding met een gewonde veroorzaakte. Zij rijbewijs had hij nog niet ingeleverd. Dat heeft de politie, na het opmaken van een proces-verbaal, bij hem thuis opgehaald.