Persbericht

AtoBe levert real time mobiele e-mail oplossing

onafhankelijk van apparaat en/of operator

Haarlem, 26 februari 2003 - AtoBe, leverancier van mobiele totaaloplossingen voor de grootzakelijke markt en Commtag, de Britse toonaangevende ontwikkelaar op het gebied van "altijd online" applicaties, werken samen. Hierdoor kan AtoBe als eerste het real time mobiele e-mail product Duality (winnaar 'best corporate wireless application' bij GSM Awards 2003) aanbieden aan de Nederlandse B2B markt. Om deze unieke oplossing aan het bedrijfsleven te introduceren gaat AtoBe in Nederland samenwerken met het Mobile Competence Centre, onderdeel van de Mobile Communications Company (MCC Nederland). MCC is de grootste distributeur voor zakelijke communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons en PDA's.

Met Duality krijgen mobiele gebruikers real-time toegang tot hun bedrijfs e-mail en agenda via hun Personal Digital Assistant (PDA) met het Pocket PC operating system. Kabels, inbellen en wachten zijn verleden tijd. Medewerkers die niet op kantoor zijn, krijgen hun e-mail die op de centrale bedrijfsserver binnenkomt veilig en direct doorgestuurd naar elk soort PDA (push). Attachments worden meegestuurd en kunnen op de PDA worden geopend en bewerkt. Duality is actueel, veilig, eenvoudig en biedt volledige keuze. Dit wil zeggen dat gebruikers vrij zijn in de keuze van hun PDA en hun mobiele operator. De bestaande bedrijfsomgeving hoeft niet aangepast te worden, aanpassingen aan de firewall zijn niet nodig, dit maakt Duality snel en eenvoudig te implementeren. Duality gebruikt een GPRS verbinding, dus is snel en continu online. Voor het Nederlandse bedrijfsleven, dat bekend staat om zijn technische vooruitstrevendheid en bedrijfsmobiliteit, is deze vorm van real-time mobiele datacommunicatie net zo onmisbaar als de mobiele telefoon.

De gebruiker heeft volledige controle over hetgeen binnenkomt op de PDA. Men kan zelf instellen hoe groot de attachments mogen zijn en filters installeren om berichten optimaal te beveiligen. Duality waarborgt dat de informatie van de mailbox op de kantoor-PC en de PDA-inbox volledig synchroon loopt. Het lezen, beantwoorden of doorsturen van berichten op de PDA wordt meteen ook doorgevoerd in de bedrijfscomputer. Bijvoorbeeld: een bericht dat vanuit de PDA wordt verzonden, komt tegelijkertijd op kantoor in de sent items box te staan. Hoogwaardige encryptie- en conversiemethoden maken het systeem bijzonder veilig. Daarnaast biedt Duality vele extra's zoals powermanagement van de PDA en houdt het een optimale internetverbinding in stand.

Samen met het Mobile Competence Centre als preferred distributor voorziet AtoBe zowel de grootzakelijke markt als het midden- en kleinbedrijf van Duality. Het Mobile Competence Centre is een nieuw bedrijfsonderdeel van MCC Nederland. Dit nieuwe onderdeel, dat hiervoor onder de naam MCC Nederland ruim 3 jaar opereerde op de markt van mobile data solutions, richt zich op het bieden van totaaloplossingen aan de mobiele gebruiker via het indirecte kanaal. AtoBe en het Mobile Competence Centre bieden met het Duality Always-on mail pakket een totaaloplossing, inclusief hardware, software en aanvullende diensten zoals installatie en trainingen. Het Duality Always-on Mail® pakket inclusief PDA, mobiel toestel en benodigde software, is per direct verkrijgbaar via het Mobile Competence Centre.

Over AtoBe

AtoBe (www.atobemobile.com) ontwikkelt en levert mobiele totaaloplossingen aan de grootzakelijke markt in Nederland. Met deze oplossingen kunnen grote bedrijven en organisaties - ongeacht het mobiele netwerk of medium - altijd en overal informatie mobiel verspreiden en communiceren met hun klanten, leden of andere doelgroepen. AtoBe rekent een aantal belangrijke organisaties tot haar klanten, waaronder ABN AMRO, KLM, O2, Fortis Bank en Schiphol. AtoBe gevestigd in Haarlem, is sinds 1999 een toonaangevende speler in de markt van mobiele oplossingen.