---

Ministerie van Defensie



---

foto: Ondertekening conventant KLu-IND (Ellen Kurvers)

Marechaussee begeleidt uitzetting illegalen

26-02-2003

Personeel van de Koninklijke Marechaussee heeft woensdag (26 februari) de uitzetting van 62 Bulgaren begeleid. Hierbij ging het om 37 mannen en 25 vrouwen die illegaal in ons land verbleven. Ze werden per charter naar hun thuisland gebracht. Eveneens woensdag vond op het Hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht in Den Haag de ondertekening plaats van een convenant tussen de luchtmacht en de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) voor de inzet van militaire vliegtuigen bij de uitzetting van illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers.

De woensdag uitgevoerde chartervlucht was de vierde in 2003. De Bulgaren waren aangehouden door de vreemdelingendiensten van Den Haag, Eindhoven en Arnhem. De Koninklijke Marechaussee zorgde niet alleen voor de begeleiding tijdens de vlucht, maar ook voor het escorteren van de opgepakte illegalen naar Schiphol.

De overeenkomst waarmee de inzet van militaire vliegtuigen en het daarmee samenhangende gebruik van vliegbases wordt geregeld, werd namens de minister voor Vreemdelingenzaken ondertekend door de hoofddirecteur van de IND, drs. Hendrik Schoof. Luchtmachtbevelhebber luitenant-generaal Dick Berlijn tekende namens Defensie (foto: Ellen Kurvers).