Socialistische Partij

12de congres

Prins Bernhard schiet SP te hulp in zeehondenkwestie

26-02-2003 * Prins Bernhard heeft ingestemd met het verzoek van SP-Kamerlid Krista van Velzen te bemiddelen in de kwestie rond de zeehondenjacht in Canada. Het Wereld Natuur Fonds, waarvan de Prins beschermheer is, heeft in Canada geen principiële stelling genomen tegen de barbaarse jacht op 1 miljoen zadelrobben en klapmutsen, in de komende 3 jaar aan de Canadese Oostkust. De SP vraagt het WNF haar standpunt te herzien en de uiterst dieronvriendelijke jachtmethodes te veroordelen.

Prins Bernhard nam vandaag telefonisch contact op met het SP-Kamerlid en liet weten blij te zijn met haar brief. Hij zegde toe contact op te nemen met het Wereld Natuur Fonds over hun standpunt betreffende de commerciële zeehondenjacht. Ook stond hij positief tegenover het idee te bemiddelen tussen de verschillende organisaties die zich tegen de zeer dieronvriendelijke commerciële zeehondenjacht keren en het WNF. Hij onderschreef het belang van een gezamenlijk standpunt van de verschillende organisaties.

Van Velzen benaderde Prins Bernhard onder meer omdat hij vorig jaar zijn persoonlijke onderscheiding, de Orde van de Gouden Ark, uitreikte aan een organisatie die zich inzet voor de bescherming van zeehonden. Van Velzen: "Prins Bernhard toonde al eerder zijn compassie met de zeehonden. Ik ben blij dat hij zich nu inzet om de rijen te sluiten binnen de beweging van dierenbeschermers."

Actueel Kamernieuws