Ingezonden persbericht

MAXDATA sluit samenwerkingsovereenkomst met Pluz

Distributie van MAXDATA-producten aan het reseller-kanaal

Etten-Leur, 26 februari 2003 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, heeft een samenwerkingsovereenkomst voor Nederland gesloten met Pluz, Nederlands grootste value-added-distributeur van ICT-producten en -diensten. Pluz gaat de MAXDATA-producten - variërend van servers, pc's en notebooks tot de bekende Belinea-monitoren - distribueren aan het reseller-kanaal in Nederland.

De keuze van Pluz om de MAXDATA-producten te gaan distribueren, heeft een aantal redenen. "Wij zochten een leverancier wiens productaanbod goed aansluit bij de behoeften van de resellers", zegt Dirk Olivier, algemeen directeur van Pluz. "De resellers die zich richten op het midden- en kleinbedrijf, hebben behoefte aan een leverancier die het gehele productscala: van notebook tot en met server, biedt met een goede prijs/kwaliteitverhouding. MAXDATA voldoet hieraan en biedt niet alleen toegevoegde waarde door de hoge kwaliteit, maar ook door de uitgebreide service en het Build-to-Order-concept waarmee klanten zelf de configuratie van hun systeem kunnen bepalen."

"Pluz is een gevestigde naam met een brede expertise", aldus Rob Burgerhout, Managing Director van MAXDATA. "Zij biedt een totaalprogramma en een zeer uitgebreid dienstenpakket, en is bijzonder sterk richting de resellers die zich richten op het midden- en kleinbedrijf. Onze producten sluiten optimaal aan op de behoeften van deze groeimarkt. Daarnaast levert Pluz duidelijk toegevoegde waarde door haar uitgebreide kennis en het dienstenpakket waar de resellers gebruik van kunnen maken, zoals het Pluz Competence Centre, dat uitermate geschikt is voor het geven van trainingen en presentaties. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij door deze samenwerking met Pluz de resellers voor het midden- en kleinbedrijf nog beter kunnen bedienen."

###

Over MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com

Over Pluz
Pluz is de grootste value-added-distributeur van ICT-producten en -diensten gericht op het ICT-reseller-kanaal in Nederland. Naast volumedistributie richt Pluz zich met name op het leveren van toegevoegde waarde aan haar businesspartners, die daarmee in staat zijn hun klanten een compleet pakket van oplossingen te bieden. Met haar kennis en expertise biedt Pluz resellers ondersteuning op het gebied van onder meer financial services, leasing en rental services, advisering, opleiding en training. Pluz is in staat vrijwel de gehele ICT-markt te bedienen met haar complete range A-merkproducten en het diverse en uitgebreide dienstenpakket op basis van one-stop-shopping. Het hoofdkantoor van Pluz is gevestigd in Houten. Meer informatie is te vinden op www.pluz.nl