Politie Gelderland-Midden

Renkum - Politie verricht 3 aanhoudingen na ongeregeldheden Publicatiedatum: 26-02-2003

De politie hield dinsdagavond 25 februari vier personen aan, na ongeregeldheden in Renkum. De ongeregeldheden ontstonden toen de politie een jeugdige bromfietser wilde controleren op de Mr. Van Grolweg in Renkum. De twee politiemensen wilden de bromfiets voor technisch onderzoek overbrengen naar het politiebureau. Vervolgens ontstonden er problemen toen de eigenaar van de bromfiets er aan kwam en zich er mee ging bemoeien. De man maakte problemen en probeerde de bromfiets van de politiemensen terug te pakken. Nadat ook een grote groep omstanders zich met het voorval ging bemoeien en zich agressief opstelde tegen de politie, werd via de meldkamer om assistentie gevraagd. Door de politie werden enkele charges uitgevoerd met de wapenstok. Het grotendeels jeugdige publiek werd verwijderd of hun huizen ingestuurd. Hierna keerde de rust terug.

Aangehouden werden een 36-jarige man uit Renkum, wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering. En een 36-jarige vrouw uit Renkum wegens niet voldoen aan bevel of vordering en mishandeling van een ambtenaar in functie. Het tweetal werd woensdagochtend na verhoor heengezonden. Een 37-jarige man werd aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Hij bleek in het bezit van een honkbalknuppel en een busje met traangas. De man zit nog vast voor verhoor. Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

voor nadere informatie:
P. Meijer
comm.AVZ
026-3524308

---

Arnhem, jongen (11) gewond na aanrijding bij bushalte Publicatiedatum: 26-02-2003

Een 11-jarige jongen uit Arnhem is vanochtend op de Marga Klompelaan in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij bij een bushalte werd aangereden door een auto. De jongen stapte rond acht uur als passagier van een stadsbus uit bij de bushalte aan de Marga Klompelaan en rende plotseling voor de bus langs de weg op. Op dat moment naderde er vanachter de bus een auto, bestuurd door een 29-jarige man uit Arnhem, die een aanrijding met de knaap niet kon voorkomen en de jongen aanreed. Een achter de auto rijdende automobilist, een 20-jarige vrouw uit Arnhem, kon een aanrijding met haar voorganger ook niet voorkomen en botste achterop het voertuig van de 29-jarige Arnhemmer. Volgens getuigen zou de 29-jarige Arnhemmer langzaam hebben gereden en is het ongeval vermoedelijk te wijten aan het plotselinge oversteken van het slachtoffer. De jongen werd met diverse kneuzingen overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. De politie maakt proces-verbaal op van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---