Ingezonden persbericht

Maxtor Corporation maakt vandaag bekend dat haar Raad van Bestuur Paul J. Tufano heeft benoemd tot president en chief executive officer (CEO). Tufano (49) is ook gekozen in de Raad van Bestuur die hiermee is uitgebreid tot acht leden.

Paul Tufano was al benoemd tot waarnemend president en CEO na het terugtreden van Michael Cannon in januari van dit jaar. Voor die tijd vervulde Tufano een dubbelpositie als chief operating officer (COO) en chief financial officer (CFO). Maxtor is inmiddels op zoek naar een nieuwe CFO.
"Paul Tufano is de meest geschikte kandidaat om deze functie te vervullen," zegt Dr. C.S. Park, voorzitter van de Raad van Bestuur. "In zijn eerste zeven jaar bij Maxtor heeft Paul de strategische en operationele basis heeft gelegd waaraan Maxtor haar huidige successen dankt. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring op leidinggevende posities in bedrijven in opslag- en systeemoplossingen en heeft hiermee voldoende ervaring opgebouwd om Maxtor de komende jaren te leiden."

In 1996, trad Tufano als financiële topman in dienst bij Maxtor. Sinds 2001 is hij ook chief operating officer in welke functie hij verantwoordelijk is voor de wereldwijde activiteiten van Maxtor, waaronder ook productie. Voordat hij bij Maxtor kwam, werkte Tufano 17 jaar bij IBM in uiteenlopende leidinggevende functies, voornamelijk in de divisie opslagsystemen.

Over Maxtor

Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumenten-elektronica-producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.