Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-02-2003 Persberichten regionaal 2e editie (HP 16.25 uur) Woensdag 26 februari 2003

Nuth, inbraak in winkel.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een winkel gevestigd aan de Markt te Nuth een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers verschaften zich de toegang tot de supermarkt na het forceren van de toegangsdeur. In de winkel werd het hekwerk rondom het sigarettenrek geforceerd waarna vrijwel alle sigaretten en aanstekers werden ontvreemd. Namens de supermarkt is van de inbraak en de gepleegde diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Hoensbroek, bromfietscontrole.

Dinsdag 25 februari 2003 tussen 14.00 en 23.00 uur werd op de Kouvenderstraat te Hoensbroek door de politie een uitgebreide bromfietscontrole gehouden.
Motorrijders van de politie surveilleerden in de ruime omgeving van de Kouvenderstraat waarbij zij uit het verkeer 65 bromfietsen selecteerden die naar de controleplaats aan de Kouvenderstraat werden begeleid. Daar werden zowel de brom- en snorfietsen als de bestuurders daarvan aan een uitgebreide controle onderworpen. Tegen 38 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat in vrijwel alle gevallen de bromfiets niet voldeed aan de daaraan gestelde technische eisen. De meeste processen-verbaal werden opgemaakt omdat het vermogen te hoog was en daarmee met de brom- of snorfiets harder gereden kon worden dan de wettelijke toegestane snelheid toelaat. Drie bromfietsen werden in beslaggenomen. Een daarvan omdat deze vermoedelijk van diefstal afkomstig was, de tweede omdat de bromfiets in Nederland niet goedgekeurd is, en in het derde geval de bestuurder nu de vierde keer bekeurd werd wegens een te hoog vermogen van de bromfiets.

Sittard, autoinbrekers aangehouden.
Twee jeugdige inwoners van Sittard zijn woensdagmorgen 26 februari 2003 door de politie aangehouden na het plegen van een inbraak in een auto.
Bewoners van de Kloostertuin te Sittard zagen omstreeks 02.00 uur twee onbekenden in een aan de Kloostertuin te Sittard geparkeerde personenauto zitten. Aangezien zij wisten wie de eigenaar van de auto was vermoedden de getuigen een auto-inbraak. De bewoners van de Kloostertuin liepen daarop op de auto met daarin het onbekende tweetal toe. Deze twee wachtten de komst van de bewoners niet af en zetten het op een lopen. In de tuinen achter de Kromstraat wist een van de bewoners een van de autoinbrekers te achter halen en vast te grijpen. De onbekende verzette zich echter dermate stevig en sloeg en trapte naar de bewoner dat deze genoodzaakt was los te laten waarop de onbekende er meteen weer vandoor ging. Kort daarna konden de twee autokrakers in een woning aan de Geleenstraat worden aangehouden. Het bleken twee jeugdigen in de leeftijd van 16 en 17 jaar te zijn beiden uit Sittard. Zij bleken het slot van een van de autoportieren opengebroken te hebben. Uit de auto werden de autopapieren gestolen. Het tweetal is voor verder onderzoek in gesloten aan het politiebureau. Vermoedelijk tijdens hun vlucht heeft het tweetal deze weggegooid. Zij werden ook na een zoekactie niet meer terug gevonden.