Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26 februari 2003.

Verkeerscontroles

TILBURG - Gistermiddag hebben agenten van het politieteam Tilburg West aan de Buurmalsenlaan een gordelcontrole gehouden. Hierbij kregen 17 weggebruikers een bon omdat ze de gordel niet droegen. En passant kreeg een weggebruiker een bekeuring omdat hij een gladde band op zijn voertuig had liggen.

TILBURG - Aan de Hogeschoollaan hebben agenten gistermiddag bij een snelheidscontrole tien bekeuringen uitgeschreven. Er passeerden 120 weggebruikers de controlepost. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

TILBURG - Aan de Spoorlaan zijn gistermorgen 10 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Er gingen ook 3 bromfietsers op de bon omdat ze de helm niet ophouden.

Winkeldievegges

TILBURG - Aan het Koningsplein zijn gistermiddag rond kwart voor zes drie Tilburgse vrouwen aangehouden. Twee van hen zijn 19 jaar oud en de derde vrouw is 21. Het drietal werd in de winkel betrapt bij de diefstal van een deodorant. Met een geldboete van 200 euro werden de dames weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Twee Tilburgse vrouwen, 23 en 16 jaar oud, zijn vanmiddag om kwart over een aangehouden nadat ze in een winkel aan de Willem II - straat betrapt werden bij de diefstal van kleding.

Bredase vrouw van tas beroofd en later verkracht

TILBURG - Aan het Korvelplein is gisteravond tussen kwart over elf en halftwaalf een 41-jarige vrouw uit Breda van haar handtas beroofd. Dat is gebeurd toen de vrouw vanaf de bushalte aan het Korvelplein op weg was naar de woning van haar vriend. In een brandgang wordt ze van achteren door een nog onbekende man overvallen die met kracht aan de tas van de vrouw trok. Toen de man haar een duw gaf, viel de vrouw en kon de man haar de tas ontfutselen. Na de beroving zocht de vrouw hulp bij een overbuurman. De dader van de tasjesroof ging er met de tas van de vrouw vandoor. In haar tas zat een portemonnee met bankpas. Om tien over vier vannacht hebben agenten aan het Korvelplein een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Dat gebeurde nadat de Bredase vrouw de politie in kennis had gesteld dat zij door de man, waarbij zij na de tasjesroof hulp zocht was verkracht. De man uit Spijkenisse is ingesloten en het Zedenteam van de politie in district Tilburg onderzoekt de zaak.

Inbrekers maken elf computers buit

TILBURG - Aan de Gesworenhoekseweg werd vannacht rond de klok van kwart over twaalf ingebroken in een bedrijf. De inbraak wordt gepleegd door meerdere inbrekers die met twee auto`s het pand benaderen een deur forceren en er met 11 computers vandoor gaan die op een pallet stonden.

Agenten pakken man op na bedreiging

TILBURG - Aan de Rossinistraat hebben agenten vannacht om tien voor halfdrie een 35-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Dat gebeurde na de melding dat er op het Verdiplein vannacht een man met een vuurwapen liep de zwaaien waardoor men zich bedreigd voelden. Aan de hand van het opgegeven signalement weet de politie de man aan de Rossinistraat aan te houden. Er werd geen vuurwapen maar wel een groot broodmes op de bagagedrager van de fiets van de verdachte aangetroffen. Verder had de man een keuken hakbijl en een keukenmes bij zich. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Hennepkwekerij met 3300 planten

TILBURG - Vanmorgen rond de klok van elf uur werd in een loods aan de Koopvaardijstraat een hennepkwekerij met 3300 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft van de planten monsters genomen en de rest vernietigd. Ook de randapparatuur werd vernietigd. Er werden geen verdachten aangehouden. Bij onderzoek bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Tanken zonder te betalen

TILBURG - Aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg hebben agenten vanmorgen rond kwart voor twaalf een 35-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van tanken zonder te betalen en had in een week tijd drie keer getankt.

Illegale werknemers aangehouden

TILBURG - In een loods aan de Lovense Kanaaldijk hebben medewerkers van het team Vreemdelingentoezicht in district Tilburg in nauwe samenwerking met de Arbeidsinspectie vandaag 12 illegale medewerkers aangehouden. Vijf van de aangehouden verdachten, mannen en vrouwen zijn in Vreemdelingen bewaring gegaan. De aangehouden mannen en vrouwen hadden verschillende nationaliteiten. Onder andere de Poolse en Syrische.

Bron: Carel Bouman