Rijksvoorlichtingsdienst


Afzender: RVD/KH
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 25-02-2003 17:06

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

WERKBEZOEK MR. PIETER VAN VOLLENHOVEN AAN ROTTERDAM

Mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP), brengt woensdagochtend 26 februari een werkbezoek aan Rotterdam. Het bezoek vindt plaats in de deelgemeente Charlois.

De heer Van Vollenhoven wil zich nader oriënteren op de aanpak van onveiligheidsproblemen in grote gemeenten. Zijn speciale aandacht gaat uit naar mogelijkheden van eigen verantwoordelijkheid van burgers ten aanzien van veiligheid en de wijze waarop burgers zelf initiatieven ontwikkelen. Ook heeft het thema samenwerking in de aanpak van onveiligheid zijn grote belangstelling.

Samen met de burgemeester van Rotterdam, de heer mr. I.W. Opstelten, bezoekt de heer Van Vollenhoven eerst het projectbureau in de Zwartewaalstraat 191. In dit projectbureau is zowel een politiepost als de bewonersorganisatie Tarwewijk gevestigd. Vervolgens vindt een wandeling plaats door de Bas Jungeriusstraat en omgeving. Tijdens deze wandeling worden de volgende locaties bezocht:
- het interventieteam Charlois
- het buurthuis 'Het Vrouwenhuis' in de Millinxstraat - het steunpunt voor de buurt 'De Dissel', hoek Disselstraat en Sikkelstraat
- het Sportproject in Bloemhof.

De afsluiting van het bezoek is in het projectbureau in de Zwartewaalstraat 191.



Rijksvoorlichtingsdienst