Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-02-2003
Politieberichten 25/02 13.00 uur t/m 26/02 07.00 uur

Wolvega: verdachte aangehouden
Woensdag omstreeks 05.20 uur zagen patrouillerende agenten dat twee mannen op de Hoofdstraat Oost bezig waren het slot van een fiets open te breken. Bij het zien van de politieauto gingen de beide mannen er vandoor. De agenten konden één van de verdachten, een 19-jarige inwoner van Wolvega, op de Stationsweg aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. In de steeg waar de beide mannen waren gezien, werd een fiets gevonden, waarvan het slot was opengebroken. De verdachte werd ingesloten.

Sint Nicolaasga: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij de sporthal aan de Dobbeleane. Via verbreking van een slot kwam men binnen. Uit de auto werden een radio/cd-speler, twee geluidsboxen, een subwoover en 20 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 10.30 uur vond op de Rijksweg A7 ter hoogte van de afrit Follega een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 36-jarige inwoonster van Heerenveen, raakte met de wielen in de berm en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur en kwam in de bermsloot tot stilstand. De bestuurster raakte lichtgewond (verwondingen in het gelaat) en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto moest worden weggesleept.

Tzum: dodelijke aanrijding
Het slachtoffer die in de nacht van maandag op dinsdag dodelijk verongelukte op de Wommelserweg is Anna Wilhelmina de Haan, oud 45 jaar, uit Wergea. Zie ook de politieberichten van 25/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op dinsdagmiddag om 17.00 uur heeft een beveiligingsmedewerker in een kledingzaak aan de Nieuwestad een winkeldief aangehouden. De man had twee spijkerbroeken van een rek weggenomen zonder die af te rekenen. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Leeuwarden: woninginbraak
Op dinsdagmiddag om 17.20 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Rixtwei. Men is binnengekomen door aan de achterkant van de woning een deur te forceren. De buit bestond uit een computer. Een 51-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Op dinsdagavond om 20.05 uur hield de politie een controle aan de Camminghaburg. Een 57-jarige automobilist uit Leeuwarden werd gevraagd mee te werken aan een blaastest. De man blies 635 ugl. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

De Blesse: woninginbraak
Er heeft op dinsdagavond tussen 18.20 en 20.35 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Nieuwstraat. Men is de woning binnengekomen door een raampje open te wrikken. De buit bestaat onder andere uit een videorecorder een handtas met identiteitspapieren en pasjes. Aangifte werd gedaan door de 72-jarige bewoonster. De dader is mogelijk gezien door een getuige, een 47-jarige inwoonster uit de Blesse. Het zou gaan om een man tussen de 20 en 25 jaar, lengte ongeveer 1.90, slank postuur, smal lang gezicht, sprekende ogen en donkere opvallende wenkbrauwen, zwart haar met groffe krullen, verzorgd uiterlijk. De verdachte droeg een licht kleurige spijkerbroek en een donker stoffen jack.

Workum: rijden onder invloed
De politie heeft op woensdagochtend om 02.40 uur een 43-jarige automobilist aan de Pothuswyk staande gehouden voor een blaastest. Het bleek dat de man gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij 515 ug/l blies. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd.

Heerenveen: vechtpartij
Op woensdagochtend om 00.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in het Asielzoekerscentrum aan de Stadionweg. Twee mannen raakten door nog onbekende oorzaak met elkaar in gevecht waarbij een 18-jarige man met een mes stak. Het slachtoffer, een 39-jarige man, liep enkele oppervlakkige wondjes op. Het mes werd in beslag genomen. De politie heeft de 18-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak bedrijfspand
Op woensdagochtend om 03.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Vredeman de Vriesstraat. Men is het pand ingekomen door aan de achterzijde een ruit in te slaan. Er werd een geldkist met daarin een paar honderd euro meegenomen. De eigenaar zal nog aangifte doen.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272