Programmabureau Advies Overheid.nl

Stadsdeel Zeeburg opent nieuw digitaal loket op www.zeeburg.nl

Stadsdeel Zeeburg verbetert haar dienstverlening voortdurend. Al geruime tijd kunnen burgers via internet diverse vergunningen en documenten aanvragen. Zeeburg gaat nu nog een stap verder met de opening van een compleet vernieuwd digitaal Loket Zeeburg.

De burger die Loket Zeeburg bezoekt om een product aan te vragen, moet een zogenaamd `intelligent' formulier invullen. Afhankelijk van het antwoord op de ene vraag, volgt de volgende, relevante vraag. Zodoende helpt het formulier de burger op weg. De burger kan vervolgens on line betalen voor het product dat is besteld.

Op de startpagina van Loket Zeeburg staan alle producten die het stadsdeel aanbiedt overzichtelijk bij elkaar. Deze pagina is zo ingericht dat het zoeken en vinden van (product)informatie snel gaat. Zo zijn de producten in thema's weergegeven, bijvoorbeeld natuur en milieu, waarmee de burger op eenvoudige wijze naar het juiste product wordt geleid, zoals kapvergunning. Daarnaast staan op de startpagina de meest gevraagde producten. Ten slotte kan de burger 'vrij zoeken', waarbij wordt gezocht op trefwoord.

Het Loket biedt in eerste instantie zeven producten aan: uittreksel, verhuizing, rijbewijs, vraag/bezwaarschrift, kapvergunning, filmvergunning en verklaring van geschiktheid. Op termijn wil het stadsdeel meer producten toevoegen.

Loket Zeeburg is onderdeel van Loket Amsterdam. Dit betekent dat het Loket te bereiken is via www.zeeburg.nl n via Loket Amsterdam, dat te vinden is op www.amsterdam.nl. Tevens heeft de burger hierdoor eenvoudig toegang tot meer dan 200 gemeentelijke producten.

Tegelijk met de opening van Loket Zeeburg wordt ook Loket Amsterdam geopend op www.amsterdam.nl. Loket Amsterdam streeft ernaar n elektronisch loket te ontwikkelen waar alle producten en diensten van de hele gemeente worden aangeboden. Zeeburg heeft nu als eerste stadsdeel een stap gezet richting deze digitale ambitie. (Bericht Stadsdeel Zeeburg)

www.ictu.nl