Ingezonden persbericht

DWARS Leiden: houding gemeente bij referendum afwachtend

LEIDEN, 20030226 -- DWARS Leiden, de jongerenorganisatie van GroenLinks in Leiden, vindt de houding van de gemeente bij het burgemeestersreferendum afwachtend. De jongerenorganisatie zou graag zien dat de gemeente de burgers actiever informeert over de procedure van de verkiezing en de verscheidene kandidaten.

"Normaal gesproken onthoudt een gemeente zich van dergelijke activiteiten", beaamt Tom Louwerse van DWARS Leiden, "maar dit is geen normale situatie: het is de eerste keer dat een burgemeestersreferendum plaatsvindt, de tijd voor de campagne is zeer beperkt en het gaat hier om individuele kandidaten zonder (partij)organisatie." DWARS Leiden acht het daarom wenselijk dat de gemeente de burgers niet alleen actief informeert over de procedure, maar ook de kandidaten de mogelijkheid geeft zich te presenteren.

Overigens organiseert JEP (Jongeren en Politiek), een samenwerkingsverband tussen de verscheidene politieke jongerenorganisaties in Leiden, een senatorendebat op 5 maart, waar ook de kandidaat-burgemeesters aan het woord zullen komen.



Ingezonden persbericht