Ingezonden persbericht

SURFnet zet Alfa & Ariss' Mob@c in het hoger onderwijs in

SURFnet heeft een contract met Alfa & Ariss ondertekend waarin overeengekomen is dat het Mob@c authenticatie systeem van Alfa & Ariss door SURFnet zal worden afgenomen voor invoering in het Hoger Onderwijs

HENGELO, 20030226 -- Het hoger onderwijs (universiteiten en hogescholen) krijgen nu tegen een speciaal tarief Mob@c tot hun beschikking. Hiertoe is, naast de grote voordelen van het systeem, overgegaan omdat Mob@c onder andere naadloos integreert in Alfa & Ariss' unieke authenticatie systeem, A-Select, dat al in gebruik is genomen in het hoger onderwijs.

Nu het Hoger Onderwijs steeds vaker waardevolle informatie en diensten on-line beschikbaar stelt aan haar gebruikers is een solide beveiliging daarvan een essentieel onderdeel van een moderne organisatie. Naast het beveiligingsaspect wordt er met Mob@c tegelijkertijd ook toegevoegde waarde geboden. De HES in Amsterdam en de Open Universiteit hebben Mob@c reeds in gebruik genomen. Bovendien wordt het systeem al gebruikt door de IB-Groep. Tot nu toe heeft de IB-Groep al meer dan 20.000 aanmeldingen gekregen van studenten voor "Mijn IB-Groep", het web portal waarmee studenten zich kunnen authenticeren en zo toegang verkrijgen tot hun persoonlijke gegevens.

Meer informatie over Mob@c kunt u vinden op www.alfa-ariss.com of door contact op te nemen met dhr. Hannink op 074-2555634.