Gemeente Alphen aan den Rijn


Straattegel met Lieveheersbeestje bij ingang stadhuis

Op woensdag 26 februari 2003 heeft burgemeester N.P.M. Schoof samen met een vertegenwoordiger van de Stichting Tegen Zinloos Geweld een straattegel met het Lieveheersbeestje in de bestrating voor het stadhuis aangebracht. Het is bedoeld als signaal aan de samenleving letterlijk eens stil te staan bij de tegel en na te denken over de boodschap die de Stichting Tegen Zinloos Geweld uitdraagt.

In 1997 is de Stichting Tegen Zinloos Geweld opgericht. De zinloze moord op Meindert Tjoelker in september 1997 was de aanleiding voor het ontstaan van deze stichting. De stichting wordt vormgegeven door een algemeen symbool, het Lieveheersbeestje. Een symbool dat staat voor liefde en tederheid; een symbool tegen agressie en geweld. Hoe meer mensen zich achter dit symbool scharen, des te meer wordt de boodschap tegen zinloos geweld uitgedragen.

Een van de projecten van de stichting is het Stoeptegelproject. In een straattegel staat het symbool van de stichting, het Lieveheersbeestje afgebeeld. Een tegel met een afbeelding die oproept eens na te denken over de normen en waarden van deze tijd.

Persbericht 13, 26 februari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 26 februari 2003 laatste wijziging