Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 februari 2003

Noordwest-Twente:

Rijden onder invloed
03-025951
Almelo, Schuttenstraat
Donderdag 27 februari omstreeks 00.20 uur Een 26-jarige man uit Almelo had zijn auto op het Marktplein in Almelo geparkeerd. Toen hij bij zijn auto kwam en politieagenten zag staan, vroeg hij of hij nog mocht rijden. Hierop lieten de agenten hem blazen. Omdat hij teveel gedronken had, waarschuwden de agenten hem niet te gaan rijden.Kort daarna werd de 26-jarige in de Schuttenstraat rijdend aangetroffen. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau gaf een resultaat van 0,68 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Letsel door val
03-025759
Enter, Dorpsstraat
Woensdag 26 februari omstreeks 16.30 uur Een 72-jarige vrouw uit Enter stak lopend de straat over en kwam door nog onbekende oorzaak midden op de straat ten val. Zij brak hierbij haar heup en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Gordelcontrole
03-025743
Almelo, Ootmarsumsestraat en Rietstraat Woensdag 26 februari tussen 14.30 en 16.00 uur Tussen bovengenoemde tijdstippen werd gecontroleerd in de Ootmarsumsestraat en de Rietstraat. In totaal werden 27 automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen. 2 automobilisten kregen een proces-verbaal wegens het niet handsfree bellen.

Ongeval met letsel
03-025735
Almelo, Windmolenbroeksweg
Woensdag 26 februari omstreeks 14.45 uur Een 20-jarige man uit Almelo reed met zijn scooter op het verplichte brom/fietspad, dat parallel gelegen is aan de Windmolenbroeksweg. Op dit pad liepen drie voetgangers naast elkaar. De 20-jarige wilde hen passeren en belde enkele malen. De voetganger die aan de buitenkant liep, stapte opzij toen de 20-jarige hem inhaalde. Op dat moment kwam hen net een fietser uit tegengestelde richting tegemoet. De 20-jarige en de voetganger raakten elkaar, waardoor de 20-jarige de macht over het stuur verloor. Hij ging over de kop en belandde op de grond. Hij liep hierbij (nog onbekend) letsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Inbraak woningen
03-025766
Almelo, Brandersweg
Woensdag 26 februari tussen 14.00 en 14.15 uur Door een bewoner werd gemeld dat geprobeerd was bij hem in te breken. Hij had een geluid bij de voordeur gehoord en toen hij ging kijken, zag hij twee mannen hard weglopen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen dat de deur geforceerd was. Verder bleek dat het bij een naastgelegen woning niet bij een poging gebleven was. De deur was geforceerd en men was ook binnen geweest. De bewoner van deze woning was niet aanwezig. Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen. Door eerstgenoemde bewoner was gezien dat de twee daders hard wegliepen vanaf de Brandersweg in de richting van de Ruyterstraat. Eén van de mannen had een donkerbruine jas aan en had deze over zijn hoofd getrokken.De politie komt graag in contact met getuigen. Mogelijk dat buurtbewoners van het Sluitersveld de verdachten gezien hebben en meer informatie kunnen geven.

Aanhouding wegens verboden wapenbezit 03-025944
Almelo, De Galerij
Woensdag 26 februari omstreeks 23.40 uur De politie werd naar een horecagelegenheid gestuurd wegens een vechtpartij. Twee groepen jongeren waren na wat onenigheid met elkaar op de vuist gegaan. Over en weer was er geslagen. De exacte toedracht is niet geheel duidelijk geworden. Bij de komst van de politie waren de groepen al weer rustig. Bij een 18-jarige jongen uit Almelo werd gezien dat hij een mes in zijn hand hield. De 18-jarige werd daarop aangehouden en het mes werd inbeslaggenomen. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523