Gemeente Tilburg

26-2-2003
College stemt in met definitief ontwerp omgeving station Reeshof

Het college heeft op 20 februari jl. ingestemd met het definitief ontwerp en de financiering voor de omgeving van station Reeshof. Zij heeft daarbij de voorkeur uitgesproken voor de zogenaamde Plusvariant, als de provincie daar een financiële bijdrage voor geeft in het kader van OV-netwerk Brabantstad.

Plusvariant voor station en directe omgeving
Het college wil de kwaliteit van het station nog verder verhogen door aan het ontwerp toe te voegen: 2 liften vanuit de voetgangerstunnel naar beide perrons, voorzieningen voor het bewaken van de fietsenstalling en het station en een overdekte wandelgang van de plek waar passagiers kunnen worden afgezet naar de ingang van het station. Deze extra's kosten 3 miljoen. Aan de provincie is gevraagd of zij hiervoor in het kader van de ontwikkeling van het plan OV-netwerk Brabant geld beschikbaar wil stellen.

Reacties uit inspraak
Op 27 januari j.l. gaf het college het voorlopig ontwerp vrij voor inspraak. Dat ontwerp heeft van 28 januari tot 11 februari ter visie gelegen en op 29 januari is een bewonersavond gehouden in het Beatrixcollege.
Uit de inspraak is onder andere gebleken dat met name de liften en het stationstoezicht ook door de bewoners van Reeshof dringend gewenst zijn. Voor de bewoners is ook van belang dat de geluidhinder niet toeneemt ten opzichte van de huidige situatie. De wijkraad heeft o.a. gevraagd om telefooncellen, wijkplattegronden en bomen met aanzienlijke stamomvang. Daar was in het ontwerp al in voorzien. De noodzaak voor camerabewaking moet nog blijken, maar het installeren ervan zal relatief eenvoudig zijn, omdat nu al loze leidingen worden gelegd voor de kabels die hiervoor nodig zijn.
Het plaatsen van een infopaneel op het voorplein wordt nog bekeken. In september van dit jaar wordt over de invulling van de stationsomgeving een aparte bewonersavond georganiseerd.