Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Kabinetsstandpunt vernieuwing HRM-stelsel rijk

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Remkes om in de komende kabinetsperiode de voorzieningen voor Personeel en Organisatie in het Rijk (het zogeheten human resources management, HRM) efficiënter in te richten en verder te professionaliseren. Een belangrijk onderdeel van de vernieuwing is het samenvoegen van een deel van de voorzieningen, zoals de salarisadministratie, in een rijksbreed gemeenschappelijk shared service center HRM.
---

Het kabinet is van mening dat deze vernieuwing van het HRM-stelsel Rijk snel ter hand moet worden genomen. Het is een belangrijke randvoorwaarde om meer werk te verrichten met minder ambtenaren, waardoor de efficiency van de overheid wordt vergroot en de bureaucratie verminderd.

Het voornemen van het kabinet is om uiterlijk op 1 januari 2006 de vernieuwing van het HRM-stelsel Rijk te hebben gerealiseerd. Het kabinet zal uiterlijk medio 2003 een definitief besluit nemen. Dit gebeurt op basis van een uitvoeringsplan dat in de eerste helft van 2003 (inclusief financiële paragraaf) zal worden uitgewerkt.
---

© Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties -