Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 27-02-2003 Dagelijks persbericht district Den Bosch

HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

Donderdagochtend is in zijn woning aan de Eerste Donk in s-Hertogenbosch een man aan-gehouden voor mishandeling van zijn vriendin. De vrouw zou zijn geslagen en had enkele snijwonden aan haar rechterarm opgelopen. De gewaarschuwde politie heeft de man aange-houden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

JONGEREN OPGEPAKT VOOR PLEGEN VERNIELINGEN, Rosmalen

De politie in Rosmalen heeft in de periode van begin januari 2003 tot heden elf Rosmalense jongens in de leeftijd van 15-19 jaar opgepakt. Zij worden verdacht van tientallen diefstallen van auto-emblemen, tientallen vernielingen van ruiten van een school aan de T. M. Korten-horstlaan, tientallen graffity-werken, brandstichting aan de Saffierborch, het opblazen van een brievenbus aan de Diamantborch en wachthokje van de NS m.b.v. zwaar illegaal vuur-werk. De schade wordt geraamd op duizenden euros. Zij pleegden de feiten in wisselende samenstelling in het afgelopen half jaar. De politie kwam de jongens op het spoor door ge-ruchten, die zich voordeden, na te trekken. Vijf van de elf jongeren zal naar Buro HALT worden verwezen. De overige zullen in contact worden gebracht met justitie.

RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

Gisteravond is tijdens een controle een 43-jarige man uit Vught op de Spinhuiswal in s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

SNELHEIDSOVERTREDING, s-Hertogenbosch

Woensdagavond is op de Helfheuvelweg een 30-jarige automobiliste uit deze plaats aange-houden. De vrouw reed 108 km/h daar waar maximaal 50 km/h is toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en de auto in beslag genomen.

AANHOUDING NA BELEDIGING, s-Hertogenbosch

Woensdagavond is aan de Karrenstraat in zijn woonplaats een 32-jarige Bosschenaar aange-houden nadat hij een politieagente beledigde. Politie kreeg de melding dat er zich een lastige klant zou bevinden in een café aan deze straat. Toen agenten ter plaatse arriveerden schold hij hen uit. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

VERKEERSCONTROLES, s-Hertogenbosch/Heusden

Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een bromfietscontrole op de Balkweg en de Rond-weg in s-Hertogenbosch in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.


--- ---

De politie heeft woensdagmiddag tijdens een controle op de Vestingstraat in Heusden in totaal 57 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.