Gemeente Den Helder

26-02-2003 Provincie hard nodig voor het stadshart!
Vrijdag 21 februari vond in het provinciehuis in Haarlem het startschot van de productiehal plaats. Voorafgaand aan het startschot vond een discussie plaats, met onder andere gedeputeerde Henri Meijdam. De deelnemers aan de discussie maakten duidelijk waarom juist hun gemeente de steun van de provincie nodig heeft. Voor Den Helder droegen wethouder R. Waltmann en horecaondernemer Tom v.d. Berg hun steentje bij.

Productiehal
De productiehal is een samenwerkingsproject tussen de provincie Noord-Holland en drie Noord-Hollandse gemeenten met specifieke stedelijke problemen: Den Helder, Hilversum en Beverwijk. De onderlinge kennisoverdracht en de financiële steun van de provincie moeten er voor zorgen dat die gemeenten hun problemen zelfstandig aankunnen. Den Helder, die grote moeilijkheden heeft op het gebied van integratie, eenzijdige werkgelegenheid en (vooral in de zomermaanden) bereikbaarheid, krijgt provinciale subsidie voor projecten die die problemen te lijf gaan: de vernieuwing van het Stadshart, de Van Galenbuurt en Nieuw Den Helder-Centrum.

De subsidies zijn uiteindelijk lang niet genoeg om de problemen op te lossen, daarvoor moet de gemeente zelf ook investeringen doen. Maar de productiehal zorgt er wel voor dat de eerste investeringen in een duurzame samenleving zijn gedaan. Daarom vanaf nu: hand aan de ploeg en uitvoeren geblazen, aldus provinciebestuurder Meijdam. « terug