Koninklijke Ahold


Jan Hommen voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Ahold

Zaandam, 27 februari 2003 - De Raad van Commissarissen van Ahold heeft voorgesteld de heer Jan Hommen te benoemen als nieuw lid. De nominatie van de huidige vice-voorzitter en Chief Financial Officer van Koninklijke Philips Electronics N.V. zal worden voorgesteld op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 13 mei 2003 in Den Haag.

Hommen (59) is momenteel vice-voorzitter en CFO bij Philips, een positie die hij bekleedt sinds april 2002. Hommen startte bij Philips in april 1997 als Executive Vice President en CFO. Daarvoor was hij Executive Vice President en CFO bij Alcoa, de Aluminum Company of America, een positie die hij bekleedde sinds 1991.

Hommen is voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Academisch Ziekenhuis Maastricht en Voorzitter van het College van Beheer van het Philips Pensioenfonds. Hommen is lid van de Raad van Commissarissen van Atos Origin en TNT Post Group N.V.

De Raad van Commissarissen van Ahold bestaat momenteel uit Henny de Ruiter (Voorzitter, voormalig Managing Director van de N.V. Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij); Roland Fahlin (voormalig Chairman van de ICA Group); Sir Michael Perry (voormalig Chairman van Unilever plc); Dr. Cynthia Schneider (voormalig Ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland); Bob Tobin (voormalig Chairman van Ahold USA); Lodewijk de Vink (voormalig Chairman van de Warner-Lambert Company) en Karel Vuursteen (voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Heineken N.V.).

Ahold Corporate Communicatie: 075-659 5720

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl

Voor het wijzigingen van uw gegevens en het aan- en afmelden voor onze persberichtenservice kunt u op onze website terecht: www.ahold.nl.