Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

Rob: Modernisering van hoofdstuk 7 Grondwet

Uitnodiging voor de pers

Middagconferentie 'Modernisering van hoofdstuk 7 Grondwet' 28 februari 2003, Den Haag (Haagse Lobby, ingang openbare bibliotheek naast stadhuis, Spui 68 Den Haag)

Op vrijdag 28 februari 2003 organiseert de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) naar aanleiding van zijn twee adviezen over 'modernisering van hoofdstuk 7 van de Grondwet' een middagconferentie in de Haagse Lobby (ingang openbare bibliotheek naast het stadhuis, Spui 68 Den Haag, tiende verdieping). De ontvangst is vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur start de conferentie met een korte openingstoespraak door prof. dr. J.A. van Kemenade, voorzitter van de Rob en dagvoorzitter. De adviezen worden vervolgens toegelicht door prof. mr. S.E. Zijlstra, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en lid van de Rob. Daarna zal worden ingegaan op de betekenis van de Grondwet in het constitutioneel bestel door prof. mr. J.A. Peters, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Na de pauze volgt een reactie op de adviezen door prof. mr. D.J. Elzinga, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De middag wordt afgesloten met een debat en een borrel.

Aanmelding
De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich - onder vermelding van hun functie, organisatie en postadres - aanmelden bij het secretariaat van de Rob, Postbus 20011, 2500 EA Den Haag, tel. 070-4267540, fax: 070-4267625. Deelnemers ontvangen vooraf een exemplaar van beide adviezen op het opgegeven postadres. Voor aanmelding en meer informatie over de conferentie: drs. G.J. van den Nieuwenhuijzen, tel. 070-4266148 of per e-mail: gert-jan.nieuwenhuijzen@minbzk.nl.