AVR BEDRIJVEN

AVR tekent nieuw contract met vier gemeenten

De Gemeenten Brielle, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk tekenen op 28 februari een nieuw verwerkingscontract met afval- en milieuconcern AVR. Het contract is het resultaat van een Europese aanbesteding. AVR neemt met de ondertekening voor de komende tien jaar de zorg voor de verwerking van al het huishoudelijk afval op zich.

De samenwerking tussen AVR en de gemeenten is vastgelegd tot en met 31 december 2012. De partijen zijn geen vreemden voor elkaar: AVR verwerkt het huishoudelijk afval van deze gemeenten al sinds 1973. Het laatste contract liep van 1 januari 1980 tot en met 31 december 2002. Ook met het nieuwe contract zijn de gemeenten verzekerd van een gunstig tarief.

Voor de inzameling van het afval heeft AVR al met drie gemeenten een overeenkomst gesloten. Vaak is het voor gemeenten niet meer rendabel om zelf een afval- of reinigingsdienst te onderhouden. AVR neemt deze taken over en biedt de mogelijkheid en expertise om met nieuwe inzamelsystemen te werken. De drie gemeenten kunnen zo beter inspelen op de wensen van de bewoners. Met de vierde gemeente, Krimpen aan den IJssel, zal binnenkort een zelfde overeenkomst worden afgesloten.

Het contract wordt namens AVR ondertekend door de heer J.M.C. Manders, directeur van de Business Unit Afvalverwerking en door de wethouders van de gemeenten, de heer R.P. Binnendijk (Capelle aan den IJssel), de heer A. Prins (Krimpen aan den IJssel) en de heer A.C. van Andel (Ridderkerk). De ondertekening vindt plaats op vrijdag 28 februari 2003 om 15.00 uur in Auberge de Schelvenaer, Korenmolen 1, 2922 BS Krimpen aan den IJssel.

Het contract met Brielle is een dag eerder op het gemeentehuis van Brielle ondertekend door de burgemeester, mevrouw G.W.M. van Viegen. Het gehele college is op de 28e verhinderd. Zij zijn aanwezig bij de installatie van oud-wethouder A. Mans tot burgemeester van Hillegom.