Gemeente Moerdijk



NIEUWE PROJECTONTWIKKELAAR GEZOCHT VOOR HET EVENEMENTENTERREIN

De Stichting Woningbouw Zevenbergen gaat niet bouwen op het Zevenbergse evenemententerrein. SWZ wil slechts één van de twee beoogde deelgebieden ontwikkelen. Het college gaat hier niet mee akkoord. Zij gaat nu op zoek naar een andere projectontwikkelaar die de beide deelgebieden wil ontwikkelen.

De gemeente Moerdijk wil nog twee stukken grond verkopen op het evenemententerrein om geld te genereren voor de aanleg van het park/evenemententerrein. Het gaat om een stuk grond van 4000 vierkante meter bij de Blokkendoos en een gebied op de hoek van de Linkdonk en de Kristtallaan van 2000 vierkante meter. Het uitgangspunt is altijd één ontwikkelaar voor het hele gebied geweest.

Een partner in dit plan leek gevonden in SWZ. Bij de invulling van het gebied bij de Blokkendoos zijn echter problemen gerezen. SWZ vindt dat de grondprijs van EUR 192,86 in combinatie met de voorschriften uit het bestemmingsplan te veel beperkingen opleveren om tot een verantwoorde exploitatie te komen. In eerste instantie opteerde SWZ voor de bouw van drie minitorentjes met elk 5 appartementen. Daarna vroeg SWZ om ruimere bebouwingsmogelijkheden in combinatie met ondergronds parkeren. De gemeente gaat daar niet mee akkoord.

SWZ ziet nog wel brood in deelgebied 2. De gemeente wil echter vasthouden aan één ontwikkelaar voor het totale gebied en gaat nu op zoek naar een nieuwe partner. Bij het opstellen van een programma van eisen aan een nieuwe ontwikkelaar wordt de wens voor de vestiging van de huisartsen onder één dak (HOED) meegenomen.

Laatst gewijzigd 28 februari 2003