Politie Gelderland-Midden

Wageningen, inbraken
Publicatiedatum: 28-02-2003

Op de Churchillweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een gebouw van een onderwijsinstelling. De daders forceerden een raam en klommen naar binnen waar zij de hand probeerden te leggen op computers. Die bleken echter tegen diefstal te zijn beveiligd, waarop men zonder buit weer moest vertrekken. De politie trof enkele sporen aan die nader worden onderzocht.
Bij een inbraak in een woning aan de Rijnsteeg wisten onbekenden gisteren in de vroege avonduren een laptop buit te maken. Via een openstaand raam wist men binnen te komen en de hand te leggen op de computer. Een getuige heeft twee personen zien weglopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, aanhouding na sprong voor politiewagen Publicatiedatum: 28-02-2003

De politie heeft afgelopen nacht een 34-jarige man uit Wageningen aangehouden op het Plantsoen in zijn woonplaats wegens belediging. Rond half twee de afgelopen nacht waren de agenten op weg naar een onwelwording op de Nudestraat. Op dat moment sprong de 34-jarige Wageninger voor de voorbijsnellende politiewagen. De bestuurder van de politieauto kon een aanrijding ternauwernood voorkomen door uit te wijken en te remmen. Toen de agenten de man aanspraken uitte hij zijn verontwaardiging over hun rijgedrag, waarop de agenten verklaarden op weg te zijn geweest naar een onwelwording elders, waar inmiddels ook een tweede politiewagen naar onderweg was. De man kon door de agenten niet overtuigd worden en verklaarde dat zij bijna zijn hond overreden hadden. De agenten zagen hierop inderdaad even verderop een hond los over straat lopen en dienden de man van repliek: de hond moest aangelijnd over straat lopen. De Wageninger vond het toen nodig beledigende opmerkingen te maken naar de agenten waarop hij werd aangehouden. De onwelwording bleek overigens een 19-jarige jongeman te zijn geweest die tengevolge van overmatig drankgebruik was gevallen op de Nudestraat. Hij was daarbij niet noemenswaardig gewond geraakt en werd naar huis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 28-02-2003

Tegen twee Edenaren van 34 en 50 jaar is gisteravond en afgelopen nacht door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Beiden liepen bij een alcoholcontrole op de Raadhuisstraat in Ede tegen de lamp. Rond middernacht zagen de agenten de 34-jarige aan komen rijden. Hij probeerde door achteruit tegen het verkeer in te rijden aan de controle te ontkomen maar kon door de agenten tot staan worden gebracht. Na de ademanalyse bleek hij ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (675 ug/l of ongeveer 1,54 promille). Voor de politie reden om het rijbewijs in te vorderen. De verdachte kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Even later, rond half een, werd een 50-jarige bestuurder gecontroleerd die eveneens te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben na de ademanalysen (525 ug/l of ongeveer 1,20 promille) en werd later heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---