NMBS

25/02/03

Heraanleg Ryckaertsplein aan station Antwerpen-Berchem start eind maart

Vanaf eind maart start aannemer Stadsbader Flamand uit Harelbeke met de heraanleg van het Burgemeester E. Ryckaertsplein aan het station Antwerpen-Berchem. In de zomer van 2004 kunnen de reizigers en de buurtbewoners kennis maken met het nieuwe plein naar een ontwerp van Adriaan Geuze en studiebureau Gedas.

Vermits auto's kunnen parkeren in de ondergrondse parking, moet het Ryckaertsplein terug een echt plein worden waar het aangenaam is om te vertoeven. De architectuur past bij de art nouveau stijl van de omgeving. De stationsomgeving wordt optimaal bereikbaar gemaakt voor fietsers. Als knooppunt voor openbaar vervoer, krijgen bussen de nodige bewegingsvrijheid. Dit betekent dat niet alleen het plein zelf, maar ook de aanpalende straten moeten worden aangepakt. Zowel de Uitbreidingsstraat, Posthoflei als de bushalte van de Gulden Vliesstraat en omgeving krijgen een renovatiebeurt. De kostprijs van 4,35 miljoen euro wordt voor 43 % gedragen door de stad Antwerpen, voor 33% door De Lijn, voor 18% door de NMBS en voor 6 % door het Vlaams Gewest.

De buurtbewoners krijgen een uitnodiging in de brievenbus voor een infovergadering in zaal Rubens, Statiestraat 175 op dinsdag 4 maart om 20 uur. Daar zullen de fasen van de werkzaamheden worden toegelicht. De partners van het project zullen, samen met de verkeerspolitie vragen over de werfsituatie beantwoorden. Het project vergt nacht- en weekendwerk maar al het mogelijke wordt ondernomen om de werfhinder te beperken

Belangrijke juridische kennisgeving
© 2003 NMBS