Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

Oproep getuigen: 14-jarige jongen geslagen

RHENEN De politie is op zoek naar personen die op zondagmiddag 23 februari rond 17.15 uur getuige waren van een mishandeling van een 14-jarige jongen uit Rhenen bij de kruising Batuinweg-Nieuwe Veenendaalseweg. De jongen stak de weg over terwijl een automobilist naderde. Deze leek gas te geven tijdens het oversteken van de jongen en er ontstond een woordenwisseling. De man mishandelde daarop de jongen.

Van deze mishandeling waren een aantal mensen getuige. Een ouder echtpaar kwam op dat moment voorbijlopen. Verder is de politie op zoek naar een man die in zijn auto passeerde en zelfs kort in discussie ging met de agressieve man. Deze personen zijn niet bekend bij de politie en zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Rhenen via tel. 0900-8844.

Bestuurders onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 februari twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.31 uur werd op de Rembrandtlaan een 36-jarige man uit Veenendaal staande gehouden. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 330 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

VEENENDAAL Op de Tinneweide werd omstreeks 04.10 uur een 23-jarige man uit Veenendaal staande gehouden. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau werd duidelijk dat hij 595 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat hij al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Valse naam

VEENENDAAL Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Omstreeks 20.05 uur meldde een man zicht aan het bureau in Veenendaal. De man wilde aangifte doen van vermissing van zijn rijbewijs. De servicemedewerker vertrouwde de aangifte niet en liet de naam van de man natrekken. Hieruit bleek dat hij nog 8 vonnissen (boetes) had openstaan. Op het moment dat de 22-jarige man uit Ede in de gaten kreeg dat hij gecontroleerd werd, gaf hij plotseling een andere naam op en bleef volhouden anders te heten. De man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het bureau.