Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Drie mannen aangehouden voor bedreiging en verzet

NIEUWEGEIN Een 38-jarige man uit Bunnik, een 46-jarige man en een 51-jarige man, beiden uit Nieuwegein, zijn donderdagmiddag op een bedrijfsterrein aan de Nijverheidsweg aangehouden op verdenking van bedreiging en verzet tegen de politie.

Politiemensen zagen rook vanaf het terrein komen en stelden een onderzoek in. De rook bleek afkomstig te zijn van het verbranden van houtafval in een ton. Er werd een gesprek gevoerd met een van de werknemers van het bedrijf. Echter gedurende het gesprek sloeg de stemming plotseling om en reageerde de 46-jarige man zeer agressief in de richting van de politiemensen en begon hen mondeling te bedreigen.

Hierop werd besloten de man aan te houden, die daarop helemaal door het lint ging. Bovendien bemoeiden zich twee andere werknemers van het bedrijf met de aanhouding en ook zij bedreigden de politiemensen. Met assistentie en door het gebruik van pepperspray konden met grote krachtsinspanning de drie mannen worden aangehouden en worden overgebracht naar het bureau. Er raakte niemand gewond.

Na onderzoek werd in de loop van de avond de 51-jarige man in vrijheid gesteld. De twee andere mannen werden in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Man aangehouden voor mishandeling

IJSSELSTEIN Een 45-jarige man uit Almere is op vrijdag 28 februari kort na middernacht aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn vriendin in een woning in IJsselstein.

De politie kreeg het verzoek te gaan naar een woning in IJsselstein waar de vrouw, een 35-jarige inwoonster van IJsselstein, zich bij de buren in veiligheid had gebracht. Kort daarna werd de Almeerder in de woning van zijn vriendin aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een busje pepperspray en dit werd inbeslaggenomen.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Jongelui bekeurd voor baldadigheid

IJSSELSTEIN Op donderdagavond 27 februari kreeg de politie het verzoek om te gaan naar de Lagebiezen. Een groep jeugdigen zouden overlast veroorzaken op een schoolplein.

De politie trof 11 jongens en meisjes aan in leeftijd variërend tussen de 13 en 20 jaar, allen afkomstig uit IJsselstein. Alle 11 kregen een bekeuring en werden vervolgens van het schoolplein verwijderd.

Man aangehouden voor inbraak

NIEUWEGEIN Een 25-jarige man uit IJsselstein is donderdagavond 27 februari aangehouden op verdenking van een inbraak in een kantoor aan Weverstedehof.

De verwarde man was met bebloede handen het kantoor van de toezichthouders in Nieuwegein binnengelopen met een computer bij zich. Toen een schoonmaker kort daarop melding deed van een inbraak in een kantoor bij de toezichthouders, werd de man aangehouden. Het bleek inderdaad om het bewuste kantoor te gaan. De man bekende de computer uit het kantoor gestolen te hebben door een ruit te vernielen.

Uit onderzoek bleek bovendien dat de man eerder die dag was aangehouden voor een poging inbraak en na afhandeling weer in vrijheid gesteld. De man zit nu voorlopig vast voor nader onderzoek.