Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.45 uur

Verdachten straatroof aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op de Griffel vond donderdagochtend een straatroof plaats waarbij een 82-jarige vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 10.45 uur liep de vrouw over de Griffel toen twee jongens plotseling met geweld haar tas afpakte. De vrouw kwam tijdens de beroving ten val en raakte gewond. De twee verdachten wisten weg te komen. Op weg naar het incident zagen twee agenten ter hoogte van de Princes Margrietlaan twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement.

Bij het zien van de politieauto zette de jongens het op een lopen. Na een korte achtervolging kon één van de verdachte een 14-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg aanhouden. De tweede verdachte wist weg te komen en vluchtte het bos in. De politie startte een zoektocht in het bos waarbij een politiehond de politiehelicopter en een agent op een mountainbike in gezet. Na enige tijd kwam de tweede verdachte een 15-jarige jongen uit Zeist het bos uit en werd aangehouden. Beiden verdachten ontkennen iets met de straatroof te maken te hebben.

In verband met de ontkenning van de verdachten is de politie op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Met name zoekt de politie contact met een vrouw die mogelijk getuige is geweest van de straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 - 88 44.

Bestuurder onder invloed

DE BILT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 23.20 uur zagen agenten een voertuig met hoge snelheid over de Utrechtseweg rijden. De 26-jarige bestuurder uit De Bilt kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de man blazen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Hier werd duidelijk dat hij 390 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd de bestuurder naar huis gestuurd.

Winkeldiefje aangehouden

ZEIST Bij een winkel aan het Emmaplein heeft de politie een jongetje aangehouden voor het stelen van kleding.

Winkelpersoneel zag omstreeks 15.30 uur dat een 12-jarig jongetje uit Zeist kleding mee nam zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel hield de jongen staande en droeg hem over aan de inmiddels gearriveerde politie. In overleg met de ouders zal gekeken worden of de jongen in aanmerking komt voor een Halt-straf.

Snelheidscontrole

ZEIST De politie heeft donderdagmorgen op de Boulevard een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 10.40 en 11.40 uur werden 641 voertuigen gecontroleerd. Voor 50 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum Snelheid. Verder schreef de politie nog bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel.