Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Angerlo-Giesbeek, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 28-02-2003

Ter verhoging van de verkeersveiligheid heeft de politie gisteren weer snelheidscontroles gehouden in Angerlo en Giesbeek. Op de Rivierweg in Angerlo vielen tussen acht uur 's ochtends en een uur 's middags 20 overtreders door de mand. Ruim 1800 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. In Giesbeek werden op de Rivierweg tussen half acht en half twee 12 overtreders geflitst. Onder hen een bestuurder die met 159 km/u voorbij kwam rijden. Terplaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. In totaal 2080 voertuigen werden gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, HALT voor dumpen folders
Publicatiedatum: 28-02-2003

Een 13-jarige jongen uit Duiven is door de politie doorverwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. De jongen werd er van verdacht begin februari een hoeveelheid folders te hebben gedumpt in het park aan de Nieuweling in Duiven. Politieonderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van de 13-jarige jongen, die daarover gisteren een verklaring bij de politie heeft afgelegd. De knaap bekende het feit te hebben gepleegd en moet de rommel opruimen. Bovendien zal hij een alternatieve straf moeten ondergaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen, jongen (8) en moeder aangehouden na vernielingen Publicatiedatum: 28-02-2003

De politie heeft gisteren een 8-jarige jongen uit Wageningen aangehouden in verband met vernieling van een ruit van een woning aan de Anjerhof. De knaap zou met een katapult stenen hebben geschoten en daarbij de ruit hebben vernield. De moeder van het jongetje, een 34-jarige vrouw uit Wageningen, was vervolgens verhaal gaan halen op het adres van de woning waar de ruit vernield was en zou de 35-jarige bewoonster hebben mishandeld en ook een ruit hebben vernield. De 34-jarige verdachte werd hierop later ook aangehouden. Het jongetje is na een kort verhoor weer vrijgelaten, evenals zijn moeder. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 34-jarige verdachte. Het 8-jarige jongetje is strafrechtelijk niet aansprakelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606