Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 28-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Ramkraak
LELYSTAD Een ramkraak vond donderdagnacht plaats bij een winkel op de Stadhuisstraat. Na de melding, ging de politie ter plaatse. Agenten zagen een auto tegen de gevel staan en stelden een onderzoek in. Agenten kamden de omgeving uit op zoek naar mogelijke verdachte(n). Verder nam de politie verklaringen van getuigen af en de technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. Ook naar de herkomst van de auto wordt een onderzoek ingesteld. Deze is nog niet bekend. Het is ook nog niet bekend of goederen uit de zaak weggenomen zijn. De politie heeft deze ramkraak in onderzoek.

Oplettende getuige grijpt in
LELYSTAD Donderdagavond zijn drie verkeersdeelnemers (25-jarige Lelystedeling, 35-jarige man en 28-jarige vrouw uit Nieuwegein ) als verdachten gehoord na een verkeersonenigheid op de A6. Na een melding van de ruzie, ging de politie ter plaatse bij de A6-oprit/Larserweg. Zij stelde een onderzoek in. Volgens de verklaringen hadden twee automobilisten ruzie gekregen naar aanleiding van een verkeerskwestie. Daarbij waren over en weer klappen gevallen. Een oplettende getuige had de twee gescheiden. De politie heeft de twee bestuurders en een inzittende op het bureau nader verhoord. Na verhoor zijn ze heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Autos vernield
ALMERE Bij de politie zijn een viertal aangiftes binnen van vernielingen van autos op de Cremestraat. De voertuigen zijn vermoedelijk donderdagmiddag bekrast.

Easy Rider
ALMERE De politie hield donderdagavond van ongeveer 18:00 tot 21:00 uur een brom- en snorfietscontrole in het Mandelapark. In totaal zijn 36 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan hadden 17 een of meerdere zaken niet in orde. Zo hadden 13 voertuigen teveel vermogen, aldus de test op de rollerbank. Daarnaast zijn bekeuringen uitgedeeld voor onder andere rijden zonder helm (2) en niet kunnen tonen van de verplichte papieren zoals verzekeringsbewijs (3) en bromfietscertificaat (3).

Bekeuringen
URK Een motoragent deelde donderdag binnen de gemeente in totaal 14 boetes uit. Zo kregen 6 bromfietsers een boete voor het rijden zonder helm, een voor teveel vermoegen en een voor het niet kunnen tonen van het certificaat. Vijf fietsers kregen een bekeuring, omdat ze geen licht op hun fiets hadden. En een verkeersdeelnemer reed te snel: ook goed voor een bon.

Algemene verkeerscontrole
DRONTEN De politie hield op De Noord donderdagochtend een algemene verkeerscontrole. In totaal kregen vier bestuurders een boete voor het niet om hebben van hun autogordel. Acht mensen moeten aan het politiebureau alsnog hun rijbewijs en/of kentekenbewijs laten zien.

Jeugd aangesproken
ZEEWOLDE De politie heeft donderdag een aantal jongeren binnen de gemeente aangesproken, omdat zij voor overlast zorgden. Zo spraken agenten s ochtends 6 jongeren op het Som aan, omdat zij containers omtrapten. De politie liet hen de containers weer rechtop zetten. De namen van de jongeren zijn genoteerd. Verder noteerde de politie ook de namen van jongeren die s middags in het bos in de buurt van de Dasselaarweg een vuurtje hadden gemaakt. Deze jeugd moest het vuurtje doven.