Politie Hollands Midden
Datum: 28 februari 2003

(
Aanhouding oplichters Katwijk
Op zaterdag 22 februari heeft de politie twee mannen en twee vrouwen met de Roemeense nationaliteit aangehouden voor oplichting. Omstreeks 19.30 uur maakte een man uit Katwijk gebruik van de pinautomaat van een bank aan het Bosplein. Later bleek dat deze automaat door de vier verdachten onklaar was gemaakt. De man bemerkte dat het pinnen niet lukte waarna hij werd aangesproken door een vrouw. Deze vrouw deelde hem mede dat hij de toets correctie in moest toetsen en opnieuw zijn pincode. Een tweede vrouw die naast hem kwam staan probeerde zijn pincode mee te lezen. Vervolgens bleek dat de pas in de automaat bleef zitten. Op het moment dat de man de pinautomaat verliet kwamen er twee mannen bij die enkele handelingen verrichten bij de pinautomaat en vervolgens met de twee vrouwen het Bosplein verlieten in een auto. Na controle van de pinautomaat bleek het pasje niet meer aanwezig te zijn. Omstreeks 19.45 uur wordt betreffende auto met betrokkene gesignaleerd bij een bank aan de Boslaan waarna de vier personen werden aangehouden.
De verdachten worden vandaag, vrijdag 28 februari, voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Poging beroving Lisse
De politie heeft de aangifte opgenomen van een 29-jarige vrouw uit Lisse. Een onbekend gebleven man probeerde donderdagochtend 27 februari op de Handelstraat in Lisse de schoudertas van de vrouw te roven. Iets na 11:00 uur sprak de man de vrouw aan en gaf haar direkt een vuistslag in haar gezicht. De man probeerde vervolgens de schoudertas van haar schouder te trekken. Toen de vrouw hem een knietje gaf, droop hij zonder tas af in de richting van de Ruishoornlaan. De vrouw belde zelf onmiddelijk de politie. Maar de man is niet meer gezien. De Lissense heeft aangifte gedaan.


Onder invloed Alphen a/d Rijn

De politie heeft vrijdag 28 februari rond 00.45 uur een 22-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie heeft hem gecontroleerd op de Aarkade. De ademanalyse van de Alphenaar wees 465 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Politie vordert rijbewijs in Alphen a/d Rijn

De politie heeft vrijdag 28 februari het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige Alphenaar. De politie zag hem slingerend op de Oranje Nassau Singel rijden. De politie heeft de man een blaastest laten doen op de parkeerplaats van de Preludeweg. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 725 ug/l uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Het rijbewijs wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l. Ook kreeg hij een proces verbaal en een rijverbod van 8 uur.

Aangifte mishandeling Alphen a/d Rijn
De politie heeft donderdag 27 februari van een 16-jarige jongen een aangifte opgenomen van mishandeling. De jongen kreeg in de vroege uurtjes van die donderdag na uit te zijn geweest op straat ruzie. Op de Van Mandersloostraat kwam het tot vechten, maar omstanders wisten de ruzie te sussen. Echter in de Hooftstraat werd de 16-jarige jongen met een eind hout op de schouder geslagen. De jongen zakte in elkaar en is door vrienden naar het ziekenhuis in Leiden gebracht waar een hoofdwond, een hersenschudding en een gekneusde schouder werden geconstateerd. De politie zal in het onderzoek naar deze mishandelingen getuigen horen om de dader te achterhalen.

Milieucontrole Jacobswoude
Het Milieu Handhavingsteam van de politie, district Rijn-en Veenstreek heeft in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst van 24 februari tot en met 26 februari een gezamenlijke controle gehouden op het bezit en gebruik van bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt in de landbouw. In de gemeente Jacobswoude heeft men in totaal 25 glastuinbouwbedrijven bezocht, voornamelijk bloemen- en/of plantenkwekers. Gecontroleerd werd of deze tuinbouwbedrijven in het bezit waren van toegestane bestrijdingsmiddelen en of deze middelen op de juiste wijze werden toegepast. Bij drie bedrijven werd proces-verbaal opgemaakt, waarvan twee voor het in bezit hebben van ongeoorloofde bestrijdingsmiddelen en één voor het ontbreken van een zogenaamde spuitlicentie. De politie heeft het voornemen om een dergelijke controle later in het jaar nog eens te houden.


Mishandeling Leiden

Een 21-jarige man en een 25-jarige man, beiden uit Leiden, zijn donderdag 27 februari rond 16.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Het 23-jarige man uit Leiden heeft aangifte tegen hen gedaan. Hij heeft verklaard betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Rijnsburgerweg. Toen hij met de andere partij stond te praten, kwam er een auto langs met daarin de twee verdachten. Vermoedelijk naar aanleiding van een handbeweging van de 23-jarige man stapten zij uit en begonnen op hem in te slaan met onder andere een startkabel en een knuppel. Het slachtoffer liep verwondingen in zijn gezicht op.

Oproep getuigen Gouda
De politie zal proberen uit te zoeken welke jongens donderdagmiddag 27 februari op de Voorwillenseweg een 77-jarige vrouw van de sokken hebben gereden. De Goudse ging met de fiets omstreeks 13:30 uur over de Voorwillenseweg in de richting van het centrum toen twee jongens op een blauwe scooter met oranje strepen haar van achteren raakten. De vrouw viel bij de aanrijding en brak een arm. De jongens zijn gewoon doorgereden. De vrouw is voor behandeling van haar armbreuk naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De politie vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen bellen met de politie in Gouda, 0900 - 8844. Van de bestuurder van de scooter is bekend dat hij een donkere huidskleur had, een blauwe spijkerbroek droeg en een halflange leren jas. Zijn leeftijd wordt op 16 jaar geschat. De scooter heeft een blauwe kleur, heeft oranje strepen op de zijkant en is van het merk Peugeot.

Noot voor de redactie /