Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.10 uur

Man aangehouden voor bedreiging

WOERDEN Een 61-jarige man uit Diemen is donderdagavond 27 februari aangehouden op verdenking van bedreiging van een 26-jarige man uit Woerden.

De 26-jarige man vluchtte daarbij zijn woning uit en zocht hulp bij de buren van waaruit de politie werd gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de Diemenaar inmiddels was weggereden in zijn auto.

Na het doorgeven van het signalement en de gegevens van de auto, zagen politiemensen de auto ter hoogte van Breukelen over de Rijksweg A-2 richting Amsterdam rijden, waarop de man werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Problemen in de familiesfeer liggen mogelijk ten grondslag aan de bedreiging.

Maarssenaar aangehouden

MAARSSEN Een 17-jarige inwoner van Maarssen is donderdagavond 27 februari aangehouden omdat hij zijn naam niet wilde opgeven.

De Maarssenaar reed over de Verbindingsweg op zijn fiets zonder verlichting en werd door de politie staande gehouden. De jongen weigerde echter zijn naam op te geven, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Daar bleek ook dat hij een tiental blokjes weed in zijn bezit te had. De Maarssenaar kreeg hiervoor ook een bekeuring.

Verkeerscontroles

LOENEN Op donderdagmiddag 27 februari werd een controle gehouden op het 1-richtingsverkeer op de Spinnerie. Drie bestuurders kregen een bekeuring.
OUDEWATER Bij een verkeerscontrole op de Biezenpoortstraat donderdagavond 27 februari kregen vijf bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel
WOERDEN - Bij een verkeerscontrole op donderdag 27 februari op Veldwijk werd 1 bestuurder bekeurd voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring. Op de Dorpsstraat in Harmelen kregen vier bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.