Gemeente Moerdijk


KERAMIEKEXPOSITIE IN WILLEMSTAD

De Culturele Raad Willemstad organiseert de volgende expositie:

Rina van Leest uit Klundert exposeert vanaf 1 februari tot en met eind maart 2003 in het Mauritshuis in Willemstad. Ze heeft al vele exposities in Klundert en verre omgeving gehad. Rina heeft in de loop der jaren haar sporen op het gebied van keramiek ruimschoots verdiend. Zij heeft zichzelf de fijne kneepjes van het werken met klei aangeleerd. Zij werkt puur op het gevoel en heeft een voorkeur voor primitieve stooktechnieken wat tot verrassende resultaten heeft geleid. Het spreekt vanzelf dat dit met vallen en opstaan is gebeurt maar dat maakt een kunstenaar alleen maar sterker.

De beelden en ook de gebruiksvoorwerpen die ze maakt hebben dan ook een sterk expressieve uitstraling. Zij gebruikt bij het stoken onder andere de technieken Raku en zaagselstoken. Bij de laatste techniek trekken de gassen uit het zaagsel als het ware in de klei wat aparte en onverwachte kleurencombinaties tot gevolg heeft. Haar beelden roepen associaties op met de oude culturen en hebben een mystieke uitstraling. Zij zijn vooral geïnspireerd op Afrikaanse culturen.

Het Mauritshuis is te vinden aan de Hofstraat 1 in Willemstad. Openingstijden in februari en maart: maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot

16.30 uur.