Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-02-2003
Persberichten vrijdagmorgen 28 februari 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 3 maart a.s..

Auto te water
EMMER-COMPASCUUM Een 19-jarige bewoonster van het Oosterdiep OZ probeerde donderdagmorgen haar auto te starten die op de oprit naast de woning stond. De auto startte niet waarna zij naar binnen ging. Zij vergat de auto op de handrem te zetten waarna zij even later de auto in het kanaal aantrof. Een berger heeft de auto uit het kanaal gehaald.

Onder invloed
COEVORDEN Op donderdagavond werd een alcoholcontrole gehouden op de N34. Een 37-jarige man uit Coevorden werd gecontroleerd waarna een alcoholpromillage van 0,9 werd vastgesteld. De man verscheurde uit woede zijn rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Diefstal uit woning
EMMEN Een 37-jarige bewoner aan de Laan van de Iemenhees ontdekte donderdagavond na thuiskomst dat in zijn woning was ingebroken. Er werd een slaapkamerraam geforceerd waardoor men binnenkwam. Er wordt een klein bedrag aan geld vermist en een videorecorder. Schadebedrag niet bekend.

Dief op heterdaad betrapt
MEPPEL Op donderdagavond werd een 39-jarige man uit De Wijk aangehouden terwijl hij bouwmateriaal van een bouwterrein wegnam. Met een zinken dakgoot op zijn schouder werd hij aangetroffen op een bouwterrein aan het Troelstraplein. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Diefstal uit winkel
ASSEN Op donderdagmiddag werd een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden toen hij vier truien wegnam uit een winkel aan het Mercuriusplein. Hij had de truien in een geprepareerde tas gestopt toen hij de winkel verliet.

Geluidsoverlast
ZWARTEMEER Donderdagavond werd de geluidsapparatuur van een 23-jarige man in beslag genomen. Hij zorgde opnieuw voor geluidsoverlast in zijn woonomgeving aan de Mosveen. In januari had hij al een gele kaart gekregen voor geluidsoverlast.

Geheime zender uit de lucht
NIEUW DORDRECHT Op donderdagavond werd in een schuur achter een woning aan het Boekweitveld een geheime zender aangetroffen die onder Radio Mondeo uitzendingen verzorgde. De 44-jarige eigenaar kreeg een proces-verbaal, de apparatuur werd in beslag genomen.

Rondslingerende worst
COEVORDEN In de omgeving van de Clematisstraat ontdekte een bewoonster bij het harken van blad dat langs het voetpad een stuk worst lag. Deze worst was bewerkt en het vermoeden bestaat dat er vergiftigde stoffen op waren aangebracht. De vindster vermoedt dat deze worst daar opzettelijk is neergelegd om honden te vergiftigen. De politie vraagt hondenbezitters oplettend te zijn en hun dieren aangelijnd te houden.

Meisje vermist

VRIES Vanaf maandag jl. wordt de 16-jarige Renate van der Veen vermist. Zij is toen weggelopen uit de crisisopvang in Vries. Zij is al eens eerder weggelopen. Het wordt niet uitgesloten dat zij zich in Groningen ophoudt. Zij heeft vanaf maandag geen contact meer gehad met haar begeleiders of familie.
Meisje vermist