Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-02-2003 1e persbericht van vrijdag 28 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man steekt papier in brand
Op de Stationsweg is vrijdag om 2.45 uur een 42-jarige Amsterdammer aangehouden. De man had op de Stationsweg op verschillende plaatsen papier in brand gestoken. Hij had een plastic tas met kranten en verschillende aanstekers bij zich. De politiemensen konden de vuurtjes uitmaken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Op het Stationsplein en de Piazza zijn vrijdag om 4.00 uur en 4.10 uur een 21-jarige Helmonder en een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee verdachten zouden betrokken zijn bij de mishandeling van een 27-jarige Eindhovenaar. De man werd rond 3.45 uur op de Smalle Haven mishandeld. Hij had verschillende verwondingen in het gezicht en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De twee verdachten konden op aanwijzing van getuigen aangehouden worden.

Best: Inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Moseik. Aan de achterkant van de woning is een bovenlicht opengebroken. Uit de woning zijn audioapparatuur, videoapparatuur en een laptop gestolen.

Aarle Rixtel: Man verdacht diefstal
Op de Aarle Rixtelseweg is donderdag om 21.35 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man zou eerder op de avond geld hebben gestolen bij een horecazaak aan de Dorpsstraat. Hij zou uit een geldkistje achter bar geld hebben gepakt. Toen een personeelslid hem zag ging hij de zaak uit en fietste weg. Het personeelslid ging er achter aan en de gewaarschuwde politie kon hem aangehouden. De man is ingesloten voor onderzoek.

Mierlo: Zadels weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Heezerweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zes paardenzadels en ander paardentuig gestolen. De toegangsdeur is opengebroken.

Lage Mierde: Onder invloed
Op de Donkbeemd is vrijdag om 0.50 uur een 21-jarige automobilist uit Lage Mierde aangehouden. Hij had gedronken. Zijn promillage was bijna 1,15. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.