Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-02-2003
Politieberichten 28/02 07.00 t/m 13.00 uur

Ternaard: ongeluk gekantelde tractor
Het 8-jarige jongetje dat gisteren is overleden nadat hij bekneld raakte onder een gekantelde tractor betreft Marten de Graaf uit Ternaard.

Marssum: ongeluk rijksweg A31
Het 5-jarige jongetje dat gisteren overleden is aan de gevolgen van een auto-ongeluk, is Bas-Pieter Roderick van der Wal uit Den Haag.

Leeuwarden: getuigenoproep
Op dinsdag 25 februari om 17.45 uur was een 7-jarige jongetje uit Leeuwarden aan het spelen op het Zwenkgras. Een onbekende jongen op een zwarte ATB-fiets van het merk Batavus kwam op hun af. De jongen stapte af en zette zijn fiets neer. Hij stopte bij de kinderen en pakte de 7-jongen op, trok hem over de straat en zette hem op het ijs van een sloot. Het ijs was dun waardoor het jongetje door het ijs zakte. Daarop fietste de onbekende jongen snel weg. Het jongetje kon met behulp van zijn vriendjes uit het water komen. Aangifte werd gedaan door de 36-jarige vader van het jongetje. Er is een signalement bekend van de onbekende jongen. Het betreft een jongen tussen de 13 en 16 jaar met een donkere huidskleur, ongeveer 1.60 lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een korte, bruine jas met op de rug het opschrift Nike. De politie vraagt getuigen zich te melden bij het telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op donderdagavond om 20.50 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Sixmastraat. Twee onbekende mannen waren in de winkel. Een van beide mannen verliet de winkel, Daarop liep de andere man naar de kassa en deed onder bedreiging van een fles een greep in de kassa. Er werden enkele honderden euro`s door hem meegenomen. Er is een signalement van de man bekend. Het betreft een donker getinte man van ongeveer 1.85 lang, leeftijd ongeveer eind 20. De man had een vrij smal gezicht en een pleister op zijn rechterwang. Hij droeg donkere kleding: een blauwe trui, een blauwe broek, zwarte muts en donkere schoenen.

Midlum: woningbrand
Op vrijdagochtend om 04.00 uur heeft er een brand plaatsgevonden in een woning aan de Harlingerstraatweg. Er werd brandbaar materiaal door een brievenbus gegooid. De bewoner, een 42-jarige man, heeft de brand zelf geblust met emmers water. De brandweer heeft nog nageblust. Er ontstond schade in de hal. Het schadebedrag is nog niet bekend. In de omgeving van de woning heeft de politie een 30-jarige inwoonster uit Harlingen aangehouden die vermoedelijk de brand heeft aangestoken. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor.

Heerenveen: inbraak tractor
Tussen donderdag 16.00 uur en vrijdag 07.30 uur is er ingebroken in een tractor die geparkeerd stond aan de Nieuwburen. Men heeft een ruit ingeslagen en vervolgens een mobiele telefoon meegenomen. Aangifte werd gedaan door een 53-jarige inwoner uit Doniaga.

Drachten: winkeldiefstal
Op vrijdag om 09.40 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan het Raadhuisplein. Winkelpersoneel had een 57-jarige inwoonster uit Drachten aangehouden. De vrouw had een schaalmodel van een tractor gestolen. Ze is aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: woninginbraak
Op vrijdag tussen 06.00 en 07.00 is er ingebroken in een woning aan het Beemdgras. Men heeft met een steen een ruit ingegooid. Men heeft een laptop meegenomen. Aangifte werd gedaan door de 56-jarige bewoner.

Heerenveen: diefstal sieraden
Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn tientallen colliers gestolen bij een juwelierszaak een de Dracht. De sieraden vertegenwoordigen een waarde van enkele duizenden euro`s. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner uit Kropswolde.

Joure: winkeldiefstal
Op vrijdagochtend om 11.15 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Geert Knolweg. De politie kon een verdachte aanhouden. De verdachte, een 47-jarige inwoonster uit Joure, had snoepgoed en een fles shampoo gestolen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau waarna zij na verhoor weer is vrijgelaten. Aangifte werd gedaan door 20-jarige inwoner uit Joure.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272