Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 28 februari 2003


Groenlo - Met alcohol op bromfiets

Een 42-jarige man uit Groenlo werd op 27 februari rond 21.00 uur aangehouden omdat hij op zijn bromfiets reed zonder achterlicht. Hij bleek ook gedronken te hebben en blies 675 ug/l (1,5 promille). Hij krijgt een proces verbaal. De man werd aangehouden op de Prins Frederik Hendrikstraat in Groenlo.


Eibergen/Groenlo - Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op verschillende plekken in Eibergen en Groenlo werden zes bekeuringen uitgedeeld. Een bestuurder had een auto met verlopen APK, 1 automobilist droeg geen gordel, een auto had een gladde band en een bromfietser zat met alcohol op achter het stuur (zie bovenstaand bericht). Twee fietsers kregen een bekeuring voor het rijden zonder licht. Van een 17-jarige jongen uit Eibergen werd de bromfiets voor onderzoek in beslag genomen. De bromfiets had onder meer geen verlichting en geen verzekeringsplaatje.


Dinxperlo - Diefstal uit personenauto's

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden ingebroken in verschillende personenauto's. De auto's stonden geparkeerd aan de Bijvankskamp, de Hagen, de Reehorsterlaan, de Klumpender, de Gosenhof en de Beggelderveldweg. Van alle auto's werden portiersloten geforceerd. De daders namen radiocd-spelers en een navigatiesysteem weg. Inmiddels hebben tien mensen aangifte gedaan.


Zelhem - Poging diefstal paardentrailer

Onbekenden hebben tussen 27 februari 22.00 uur en 28 februari 07.00 uur geprobeerd om een paardentrailer weg te nemen. De paardentrailer stond bij een weiland aan de Stephanotisweg. Het toegangshek naar het weiland werd door de daders geopend en een disselhoes werd geopend. Omdat de trailer was vastgezet, kon deze niet worden weggenomen.


Silvolde - Jongen op scooter vernield autoruit

Een inwoner van Dinxperlo heeft aangifte gedaan van vernieling van de voorruit van zijn personenauto. De man reed op 26 februari omstreeks 09.00 uur met zijn auto over de Terborgseweg toen twee jongens op een scooter hem tegemoet reden. Eén van hen gooide een steen naar de auto. Deze steen kwam op de voorruit terecht waardoor deze barstte. De bestuurder van de scooter droeg een zwarte helm met rose/oranje strepen.


Snelheidscontrole 27 februari

Zelhem:
Hengeloseweg (50 km/u), van 20.00 tot 22.00 uur, 45 gecontroleerde voertuigen, 6 overtredingen, hoogste snelheid was 89 km/u.



Snelheidscontrole 28 februari

Winterswijk:
Laan van Hilbelink, van 07.15 uur tot 08.25 uur en van 12.00 uur tot 13.00 uur, drie personenauto's reden te hard, hoogst gemeten snelheid 59 km/uur. Eén scooterrijder werd bekeurd omdat hij met een snelheid van 55 km/uur over genoemde weg reed.



Einde berichten




Voor informatie:
Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50




---- --