Provincie Limburg

Provincie maakt provinciale autoweg N299 in Kerkrade veiliger (066)

Verbetering van doorstroming van het verkeer

De Provincie start komende zomer met groot onderhoud aan een deel van de provinciale autoweg N299 in Kerkrade. Daarbij worden maatregelen gerealiseerd die de verkeersveiligheid op dit wegvak verbeteren. Eveneens verbetert de doorstroming van het verkeer op deze weg naar de nog relatief nieuwe Roderlandbaan in Kerkrade. Dit heeft gedeputeerde Mat Vestjens aan Burgemeester en Wethouders van Kerkrade laten weten. Met de werkzaamheden is een bedrag van 3 miljoen gemoeid.

De plannen van de Provincie voorzien in het aanpassen van de weg tussen knooppunt Hopel en de St. Pieterstraat. Op dit weggedeelte komt voor elke rijrichting één doorgaande rijstrook terug. Daarnaast wordt de maximum-snelheid verlaagd van 100 km/u naar 80 km/u. Dit alles verhoogt de verkeersveiligheid en de weg sluit beter aan op de Roderlandbaan in Kerkrade. Er ontstaat tevens ruimte voor een brede middenberm in dit weggedeelte zodat een geleiderail niet meer nodig is.

Ook tussen Hopel en de Gravenweg zullen onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Op dit wegvak komt een rijstrook voor doorgaand verkeer en een rijstrook voor in- en uitvoegend verkeer. Ook de overgang van het huidige 2 x 2 rijstroken gedeelte naar het 1 x 2 rijstroken gedeelte wordt aangepast. op deze locatie zijn in het verleden ernstige verkeersongevallen gebeurd. De aanpassingen aan dit weggedeelte blijven beperkt omdat de plannen voor de toekomstige Buitenring Parkstad Limburg voor dit weggedeelte nog niet zijn uitgewerkt.

Naar verwachtingen vinden de werkzaamheden in de maanden mei, juni, juli en een deel na de bouwvakvakantie plaats.
28-2-2003 15:48