Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: vrijdag 28 februari 2003

Insluiping in woning
Lepelstraat: Op donderdag heeft er en insluiping in een woning plaats gevonden aan de Bloemendaalseweg in Lepelstraat. Terwijl de bewoonster haar kind naar school bracht en haar man, na zijn nachtdienst, op bed lag te slapen, is de dader de woning binnen gegaan door de niet-afgesloten achterdeur en heeft deze de portemonnee en de laptop van de bewoner weggenomen. De gedupeerden, die door de diefstal een schade van ca. 2000 euro opliepen, hebben aangifte gedaan.

Ongeval met letsel
Putte: Vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur is een 13-jarige jongen uit Putte, gewond geraakt bij een aanrijding op de Antwerpsestraat in Putte. Het ongeval gebeurde nadat de jongen, die juist daarvoor bij de bushalte ter hoogte van de Postbaan uit een bus was gestapt, achter de bus langs de rijbaan opliep, waar op dat moment juist een automobilist uit Putte aan kwam rijden. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Universitair ziekenhuis in Antwerpen. Door de ernst van de aanrijding werd ook de assistentie van de traumahelikopter ingeroepen. Over de aard van het letsel van de jongen zijn op dit moment bij de politie geen nadere gegevens beschikbaar.

Hennepkwekerij
Sint Willebrord: De politie heeft donderdagmiddag, naar aanleiding van een tip, een hennepkwekerij ontdekt in de Geraniumstraat te Sint Willebrord. De kwekerij bleek al gedeeltelijk geoogst te zijn, maar desondanks werden nog 82 planten en 13 asimilatielampen met bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De eigenaar kwam tijdens het ontmantelen thuis van zijn werk en werd door de politie verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen hennep- maar vogelkwekerij ontmanteld Sint Willebrord: Bij de politie meldde een bezorgde passant donderdag dat er iemand illegaal vogels aan het vangen was op een braakliggend terrein aan de Luijenhoeksestraat in Sint Willebrord. De polite ging ter plaatse en trof daar een zogenaamd mistnet aan, waarmee even tevoren kennelijk een beschermde vogel was gevangen. De vogel bevond zich op dat moment nog in dat net. Waarschijnlijk betrof het een putter, maar het beestje ging er toen de politie bij hem was, vliegensvlug vandoor...
Het net stond opgesteld op een plaats waar vogels gevoerd plegen te worden.
De man die de vogels aan het vangen was, een 27-jarige man uit Sint Willebrord, werd aangehouden terzake overtreding van de Flora- en Faunawet. De meeste in vrijheid levende vogels zijn namelijk beschermd en mogen derhalve niet gevangen worden. Met het militeuteam van het district en de Algemene Inspectie dienst van het Ministerie van LNV (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij). werd bij de woning van de verdachte een nader onderrzoek ingesteld. In een schuur op het achtererf werden diverse goederen aangetroffen, die nodig zijn voor het vangen van vogels. Het betreft klemmen, lijmstokken, lijm, lokkooien, lokfluiten en dergelijke. Deze zaken zijn allemaal in beslag genomen. Verder werden 22 beschermde vogels in beslag genomen, zoals sijsjes, putters, geelgorzen, rietgorzen en kneuen. Deze vogels zullen een korte tijd doorbrengen in een vogelopvangcentrum, waarin zij kunnen gewennen aan iets meer vrijheid, en binnenkort weer worden vrijgelaten in de natuur. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraakpoging woning
Roosendaal: Donderdagavond rond 21.00 uur werd een mevrouw in de wijk Kalsdonk opgeschrikt door een geluid dat leek op hard tikken. Mevrouw lag al te bed maar was nog wakker. Toen zij uit het raam naar buiten keek, zag zij een manspersoon in de tuin staan. De vrouw riep de man aan, die het vervolgens op een lopen zette. De politie werd gebeld, maar ondanks het feit dat deze, vergezeld van een politiehond, snel ter plaatse was, werd de man niet meer aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man bezig was geweest aan de achterzijde van de woning. Het raam was beschadigd.

Diefstal motorfiets
Roosendaal: Donderdagmiddag werd tussen 13.00 uur en 13.45 uur vanaf de Nieuwe Markt een motorfiets gestolen, die met ingeschakeld alarm op het stuurslot stond. Ondanks het feit dat de diefstal op klaarlichte dag in een drukke winkelstraat werd gepleegd, heeft het buurtonderzoek, dat direct door de politie werd ingesteld en verricht, niets opgeleverd.

Aanrijding met letsel
Roosendaal: Donderdagmiddag vond er op de rotonde bij de van Beethovenlaan een kop/staart-aanrijding plaats waarbij drie auto`s betrokken waren. De bestuursters van de tweede en de derde auto, een 37-jarige vrouw uit Rucphen en een 32-jarige vrouw uit Zegge, werden als gewond overgebracht naar het St. Franciscusziekenhuis te Roosendaal.

Winkeldief gesnapt
Roosendaal: Donderdag werd vroeg in de avond door de eigenaar van een supermarkt aan de van Beethovenlaan een winkeldief gesnapt. Hij had gezien dat deze twee flessen sterke drank onder zijn jas verstopte en zich deze zonder te betalen toe wilde eigenen. Het betrof hier een 36-jarige inwoner uit Roosendaal. De winkeldief werd overgedragen aan de politie.

Politie doet inval in café Roosendaal: Naar aanleiding van informatie die haar ter ore is gekomen, heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de mogelijke bedrijfsmatige verkoop van softdrugs vanuit een café aan de Brugstraat te Roosendaal. Op donderdag 27 februari werd door de politie van het team Roosendaal Centrum, in nauwe samenwerking met de districtsrecherche en medewerkers van het project Courage*, een inval in het betreffende pand gedaan. Naast een hoeveelheid drugs werd er een grote som geld aangetroffen. In het café werden de 35-jarige eigenaar van het café en een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats door de politie aangehouden. In de woning van de eigenaar werden drugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen en inbeslaggenomen. Tevens werd in het voertuig van de eigenaar een grote partij softdrugs gevonden. De aangehouden verdachten zijn vandaag voorgeleid.

* Het project Courage, waarin onder andere door de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal, het Openbaar Ministerie en de politie richt zich op het terugdringen van drugsoverlast.

Bron: Manon Ostendorf