Politie Gelderland-Midden

Drie insluipingen door twee vrouwen
Publicatiedatum: 28-02-2003

De politie in Arnhem en Velp heeft de afgelopen twee weken drie aangiften van insluiping door twee vrouwen met een mooi verhaal binnengekregen. De twee vrouwen bellen aan en komen met een smoes de woning binnen. Eén vrouw leidt de bewoonster af en de ander doorzoekt gelijktijdig de woning en ontvreemdt spullen uit de woning. De vrouwen maken in eerste instantie een hele vriendelijke indruk op hun slachtoffers.

In twee gevallen in Arnhem hebben de vrouwen aangebeld bij een woning en vertelden het verhaal dat zij bij kennissen op bezoek komen en deze niet thuis zijn. Ze vragen vervolgens om pen en papier zodat zij een bericht achter kunnen laten bij de kennissen. Ze gaan met de bewoonster mee de woning in en één vrouw leidt de bewoonster af en de andere vrouw doorzoekt vervolgens de woning. Eén bewoonster mist een portemonnee met geld en de andere mist schoonmaakartikelen en geld. Beide Arnhemse aangeefsters zijn 89 jaar.

Het verhaal in Velp is iets anders verlopen. Daar komen twee vrouwen een woning binnen die niet is afgesloten. De twee vrouwen knopen een gesprek aan met de 75-jarige bewoonster. Deze vertrouwt het niet helemaal en stuurt de twee vrouwen weg. In dit geval hebben de twee vrouwen niks buit weten te maken.

De politie waarschuwt voor deze methode. Zij vraagt mensen direct melding te doen bij de politie en indien mogelijk een persoonsbeschrijving te geven, zodat er snel gehandeld kan worden. Ook wanneer het bij een poging blijft.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---


---

Kootwijkerbroek, vrouw omgekomen bij verkeersongeval Publicatiedatum: 28-02-2003

Bij een ernstig verkeersongeval in Kootwijkerbroek op de Provincialeweg S6, ter hoogte van de oprit naar de A-1 richting Apeldoorn, is vanmiddag een 40-jarige vrouw uit Nieuw-Millingen om het leven gekomen en raakten twee andere betrokkenen, familieleden van het dodelijke slachtoffer, gewond. Het gaat om de moeder van het slachtoffer, een 61-jarige vrouw eveneens uit Nieuw Millingen die zwaar gewond raakte, en een 10-jarig kind van het dodelijke slachtoffer, dat licht gewond raakte. Beide gewonden zijn inmiddels overgebracht naar het Lucasziekenhuis in Apeldoorn. In verband met het ongeval is de zuidelijke afrit op de A-1 naar Stroe afgezet en is de Provincialeweg S6 in beide richtingen afgesloten tot nader bericht. Het ongeval vond rond half drie plaats toen een vrachtauto, bestuurd door een 59-jarige man uit Barneveld, komende vanuit de richting Harskamp naar links de A-1 op wilde rijden. Daarbij zag hij een busje, bestuurd door het 40-jarige slachtoffer uit Nieuw Millingen en naderend vanuit de richting Garderen, over het hoofd. Beide voertuigen botsten hierop frontaal op elkaar. De 59-jarige vrachtautochauffeur is door de politie aangehouden en wordt op dit moment verhoord. Bij het ongeval werd ondermeer de Traumahelicopter ingezet. Ook de brandweer werd bij het ongeval ingezet om dat er sprake was van beknelling van een van de slachtoffers. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht door de Verkeersongevallendienst van de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606