Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-02-2003
Persberichten van vrijdagmiddag 28 februari 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 3 maart a.s..

Diefstal uit woning
ZUIDLAREN Vrijdagmorgen ontdekte een bewoner aan de Sparrenlaan dat was ingebroken in zijn woning. Het slot van de achterdeur werd via de Bulgaarse methode verbroken waarna men kon binnenkomen. Er werden diverse spelcomputers weggenomen.Schadebedrag onbekend.

Diefstal uit bedrijf
ASSEN Werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een bedrijf aan de Overcingellaan. Via de brandtrap kwam men op de 2^e etage en forceerde daar een deur naar het kantoor. Er wordt een laptop vermist en een potje met kleingeld. Schadebedrag onbekend. Een 35-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte.

HOOGEVEEN Aan het Haagje werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een bedrijf. De voordeur werd opengebroken en de kassa, die werd weggenomen, is later terug gevonden in een steegje nabij de Berghuisstraat. Niet bekend of en hoeveel geld er is weggenomen. Een 27-jarige man uit Hoogeveen deed namens het bedrijf aangifte.

Bomen gekapt
GEES Een 54-jarige man uit de gemeente Coevorden deed namens de gemeente aangifte van het kappen van vier 80-jaar oude eiken. Deze stonden op een landbouwperceel aan de Schaapveensweg. De gemeente had hiervoor geen kapvergunning verleend hoewel die wel was aangevraagd. De aangever schat de schade op 5000 euro per boom. De politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraak
HOOGEVEEN Een 32-jarige bewoner aan de Oldenbandringstraat ontdekte vrijdagmorgen vroeg dat de deur van zijn garage openstond en dat er gereedschap was weggenomen. Het is niet bekend hoe men is binnen kunnen komen. Schadebedrag niet bekend.