CDA

Yvonne Timmerman-Buck in CDA Magazine: Nieuw kabinet mag niet vleugellam worden

Volgens Yvonne Timmerman-Buck voorzitter van de CDA-fractie in de Eerste Kamer en lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, zijn de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen, op 11 maart a.s, "van bijzonder belang gelet op de formatie van een nieuw kabinet." Het nieuwe kabinet mag niet vleugellam worden, doordat in de Eerste Kamer een andere meerderheid ontstaat dan in de Tweede Kamer, zegt de fractievoorzitter in een interview in CDA Magazine nr. 2, d.d. 1 maart 2003. "Reden temeer om zoveel mogelijk kiezers te bewegen op het CDA te stemmen!"

"Vier jaar geleden hebben wij geweldig succesvolle Statenverkiezingen gehad. Daardoor zijn wij toen in de Eerste Kamer de grootste fractie geworden, met 20 leden. Als wij dat vertrouwen kunnen vasthouden, zou dat een prestatie van formaat zijn", aldus Yvonne Timmerman-Buck.

Provinciale lijsttrekkers in CDA-Magazine

Het CDA Magazine staat voor een belangrijk deel in het teken van de naderende Provinciale Statenverkiezingen, en dus komen ook veel provinciale lijsttrekkers aan het woord in het Magazine.

Harrie de Vries, lijsttrekker in Gelderland, schreef een "open brief" aan demissionair minister-president Balkenende,

Martin Eurlings, lijsttrekker in Limburg, en

Andries Greiner, lijsttrekker in Flevoland, vertellen wat resp. de Limburgse en Flevolandse identiteit inhoudt. Volgens Martin Eurlings ligt de toekomst van Limburg in een Europese setting, en Andries Greiner zegt: "Flevoland wordt het centrum van Nederland." Verder is er in het Magazine een verslag van de eerste dagen van de Tour-de-Hans - van lijsttrekker Hans Schipper - door Noord-Holland. Toine Poppelaars, lijsttrekker in Zeeland, wil dat er provinciebreed een discussie over waarden en normen wordt gestart en vindt scholen een uitstekend podium voor deze discussie. Tot slot wil Hans Klein Breteler, lijsttrekker in Zuid-Holland, meer hulp van het Binnenhof voor de Provincie bij de oplossing van knelpunten op het gebied van mobiliteit, land- en tuinbouw, wonen en recreëeren. "Vele kiezers wonen in steden, maar er wonen ook veel mensen en CDA-kiezers in dorpen en kleine kernen. De vitaliteit van deze kernen staat onder druk. Zowel ruimer woningaanbod, revitalisering van de middenstand en herstructurering van lokale bedrijfsterrein zijn nodig." Ook daarover gaat een artikel in het magazine.

Voor mee informatie: partijvoorlichting, 070-3424842/06-53225950