Newconomy

Newconomy jaarcijfers 2002 conform verwachting

Kasstroom over geheel 2002 positief

Amsterdam, 28 februari 2003

De directie van Newconomy N.V. deelt mee dat het voorlopige resultaat na belastingen over het boekjaar 2002 is uitgekomen op EUR 1,7 miljoen negatief ten opzichte van EUR 27,2 miljoen negatief over vorig jaar. De kasstroom uit operationele activiteiten is - mede door dividend uitkeringen van participaties - over het gehele jaar positief met EUR 1,6 miljoen. Het eigen vermogen per 31 december 2002 bedroeg ruim EUR 15,2 miljoen ten opzichte van EUR 3,3 miljoen ultimo 2001.

Newconomy heeft in de eerste helft van het jaar belangrijke stappen gezet om de kosten zoveel mogelijk te beperken en de strategie voor de toekomst te bepalen. De tweede helft van het jaar stond in het teken van het omvormen van de onderneming van participatiemaatschappij tot een ICT dienstverlener nieuwe stijl in combinatie met een aantal participaties die aansluiten bij de kernactiviteiten. Daartoe nam Newconomy respectievelijk Citee B.V., Explainer DC B.V. en 50% van de aandelen van Elsevier Training N.V. (nu Ifaros N.V. ) over. Door deze overnames werd ook de managementstructuur aanzienlijk versterkt.

Voor het lopende boekjaar verwacht Newconomy, bijzondere omstandigheden voorbehouden, een positief operationeel resultaat te behalen, bij een geconsolideerde omzet van circa EUR 45 miljoen.

De onderneming ziet ondanks de moeilijke marktomstandigheden, mogelijkheden om verder te groeien zowel autonoom, als door middel van gerichte overnames. Tevens zal een aantal van de participaties die niet aansluiten bij de kernactiviteiten worden afgestoten.

De huidige kernactiviteiten bestaan uit:


* ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van ICT-infrastructuren van vooraanstaande producenten,
* beheer en ondersteuning van gebruik daarvan,
* ontwikkeling van (web-)applicaties,

* opleidingen,

* business Consultancy.

Belangrijke thema's zijn outsourcing van beheer en ondersteuning, ICT infrastructuurmigraties, E business en E-learning.

Onder de noemer : "shaping the real time organisation" is recent een nieuwe serie produkten ontwikkeld en samengesteld die organisaties in staat stelt om alle gewenste informatie, op ieder moment voor iedereen en overal beschikbaar te hebben.

Voor meer informatie (

Newconomy