Politie Gelderland-Midden

Ede, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 28-02-2003
Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft gisteren ter verhoging van de verkeersveiligheid weer een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg N224 buiten de bebouwde kom van Ede. In de middag- en avonduren tussen half vier en tien uur werden ruim 7100 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 130 te hard. Ook op de Slotlaan, binnen de bebouwde kom van Ede werd met behulp van de Lasergun een snelheidscontrole gehouden in de avonduren tussen acht en elf uur. Onder 410 passanten overschreden 22 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u. Onder hen een 22-jarige Edenaar die met 113 km/u de controleplaats voorbijreed. Hij kon meteen zijn rijbewijs inleveren.
Op de A-12 onder Ede klokten surveillerende agenten rond middernacht een 29-jarige vrouw uit het Zwitserse Zürich met een snelheid van rond de 190 km/u. De agenten konden haar nauwelijks bijhouden maar wisten haar na een achtervolging van 15 kilometer tot staan te brengen. In overleg met Justitie werd de overtreding gelijk afgedaan met een boete van 320 euro (5 euro per te hard gereden kilometer), waarna zij haar weg kon vervolgen.
Ede, man aangehouden na vernieling
Publicatiedatum: 28-02-2003
Een 21-jarige man uit Ede is gisteravond door de politie aangehouden op verdenking van vernieling van een slagboom bij het ziekenhuis aan de Willy Brandtlaan in zijn woonplaats. Beveiligingsmedewerkers betrapten de man bij zijn daad en grepen hem in de kraag, waarna hij aan de politie werd overgedragen. De man verklaarde zijn woede te hebben afgekoeld op de slagboom uit frustratie over het feit dat zijn buurvrouw, die hij op de koffie had gevraagd, niet op zijn uitnodiging was ingegaan. De man is later na verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak. Hij moet zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.
Barneveld, `wapentuig' afgenomen
Publicatiedatum: 28-02-2003
De politie heeft gisteravond op de Stationsweg in Barneveld enkele speelgoed wapens afgenomen die wel heel erg echt leken. Rond half negen zagen surveillerende agenten een zestal jongeren lopen over de Stationsweg, waarvan er enkelen met wapens liepen. Nadere beschouwing leerde dat het speelgoedwapens waren die sterk leken op echte wapens. Het betrof een geweer, twee op uzi's lijkende wapens en een revolver. De kinderen, variërend in leeftijd van 12 tot 15 jaar en afkomstig uit Barneveld, Kootwijkerbroek en Lunteren verklaarden oorlogje aan het spelen te zijn. Omdat de speelgoedwapens voor bedreiging geschikt zijn vallen ze onder de bepalingen van de Wet Wapens en Munitie en werden door de agenten in beslag genomen.